НЕНАД ОКАНОВИЋ: Најтеже је борити се са старом славом

Наставак серије „Сложна браћа” коју на каналу Суперстар ТВ гледамо од понедељка до четвртка у 21 час и викендом од 20 сати на Првој, поново је отворио врата истоимене кафане у којој су се 90-их година окупљали припадници „различитих народа и народности”.
2
Фото: Дневник/ В. Фифа

Даљи ток приче с поднасловом „Некст Ђенератион” ослања се на претходну сезону, али с новим ликовима и контекстом. Серија говори о почетку нове генерације која, упркос другом времену, није много одмакла од ликова које смо гледали у претходном серијалу. Међусобно односи ликова који пристижу у кафану „Сложна браћа”, који су окосница саме приче, и даље су повезани њиховим различитим интересима, који их и овај пут доводе у разнолике ситуације.

Један од идејних твораца наставка серије био је Ненад Окановић, који је испред своје продукцијске куће „ЕТМ” уз компанију „Телеком Србија” продуцирао нових 12 епизода, за које су сценарио написали др Неле Карајлић и његов син Срђан Јанковић.

– Велики сам фан прве сезоне серије, а пошто се бавим продукцијом имао сам велику жељу да ту причу оживимо и да радим на тој серији. Можда ми је у почетку деловало мало неоствариво, али када нешто довољно јако желите и потрудите се око тога онда се ствари могу и десити – прича за „Дневник“ глумац Ненад Окановић.

Након што сте одгледали прве епизоде, шта бисте рекли - да ли је ова серија била превелик залогај јер је прошло доста времена или вам је драго што сте га ипак загризли“?

– Јесте. Баш ми је драго. Бојао сам се искрено и имао озбиљну трему. Не када сам премијерно погледао прву епизоду него пред саму производњу серије „Сложна браћа“. Зато смо се баш озбиљно и посветили раду на снимању наставка и мислим да се то исплатило и да се види на малим екранима, односно на великим, пошто сад они више нису мали (смех).

Шта је најтеже било реализовати у овом пројекту? Да ли написати сценарио, поновити успех који је доживела прва сезона или нешто треће?

– Не знам. Мислим да је можда било најтеже да се боримо са том славом прве сезоне. То је најтеже и даље, али је битно да се ми уопште не бојимо тога јер смо радили другачији концепт серије. Што се прве сезоне тиче ослонили смо се само на сценографију кафане „Сложна браћа“, која је остала иста.

Јесу ли ови јунаци сви поштени глобалнокао што смо то могли да чујемо у  чувеној музичкој шпици из прве сезоне?

– То је тако нормално (смех). Па, видећемо... има свега (смех).

Каква је та нова генерација о којој серија говори?

– Не разликује се нешто много од претходне (смех). Прва сезона емитовала се у постратном стању, па су и теме биле другачије. Сада се бавимо бизнисом, фудбалом, кладионицама, Евровизијом... Има неких тема које су сада веома актуелне па смо све некако испратили и мислим да смо на квалитетан начин, а не на прву лопту, дали неко наше виђење света.

И какав је тај свет који нас данас окружује?

– Оно што је занимљиво, а то смо убацили и у нашу серију, је да нада увек постоји. Наши јунаци Мили и Радица су нам представници младости и наде. Они су уствари порука да на младима свет увек остаје и да младост треба да буде здрава. Малверзација ће увек бити,  тога има од како је света. Кога брига више да ли се воле Срби, Хрвати и Муслимани? Треба да се волимо сви, а Радица и Мили су мешовити пар и они дају нову наду у свему.

Фото: Дневник/ В. Фифа


Због нашег гостопримства волим Србију

Радите и веома популаран квиз Ја волим Србијукоји се недељом емитује на РТС-у. Зашто ви волите Србију?

– Ух! То питање је истовремено и лако и тешко. Могу да причам доста дуго о томе, али сигурно је да је неизмерно много волим и то због више ствари - због људи, због природе, због атмосфере, нашег гостопримства, због енергије.

Иако квиз обилује хумором он је пре свега едукативан. Колико сте ви научили о Србији радећи на њему?

– Јесте, то је можда и тајна успеха квиза, јер траје неколико сезона и цела породица може и воли да га гледа. Наравно да и ми научимо много о Србији учествујући у квизу, то је неминовно. Не можеш све знати, па и нама добро дође сваки податак који у квизу сазнамо.


А шта овога пута покреће хумор по којем је серија била препознатљива?

– Свака епизода је засебна целина, али има и драматургије кроз свих 12. Кроз свих 12 епизода се прожима нпр. тај мистични 7Г плус који смо видели у првој епизоди, а свака има своју тему и хумор посебно. 

Вас у серији гледамо у улози Бомбе. Шта ћемо то открити о њему?

– Мој лик се провлачи кроз неколико епизода. Он се увек јавља онлајн. Увек са неке друге, далеке дестинације као што су Санта Моника, Париз, Аспен... Не знамо чиме се бави, али Бомба увек има све информације и све може да заврши.

Зашто публика треба да гледа ову серију?

– Да се опусти и ужива. Да квалитетно проведе 50 минута.

Да ли сте осим на овој серији ангажовани на још неком пројекту?

– Радимо доста. Бојан Ивковић и ја смо удружили снаге и основали „ЕТМ продукцију“. Радимо неку дечју емисију у Републици Српској, али све што радимо гледамо да има неку поенту. Није нам интерес новац, већ нешто друго. Новац је последица. Ако дође - супер. Не кажемо да нас баш брига за новац, али нам он није примаран циљ.

Фото: Вања Фифа

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести