Оскар: Додела свих награда остаје у директном преносу

Организатори свечаности доделе филмске награде Оскар одустали су у петак од намере да четири награде уруче за време реклама током директног телевизијског преноса 24. фебруара.
oskari
Фото: pixabay.com

У питању је реаговање Академије за филмску уметност на бројна противљења познатих холивудских редитеља и глумаца, као и других филмских радника.

Академија саопштила је да је „примила повратне информације“ од својих чланова, те ће све 24 награде бити представљене у директном преносу.

Раније ове недеље, Академија је објавила да ће Оскари за најбољу кинематографију, монтажу, кратке филмове и шминку/фризуру бити представљени током реклама телевизијског преноса дођеле, а да ће говори добитника бити емитовани касније у директном преносу, преноси Хина.

Идеја је била да се пренос доделе скрати и да се на тај начин привуче публику, будући да је гледаност прошлогодишње церемоније досегла најнижи ниво.

Али, у отвореном писму, које су потписали редитељи Мартин Скорсезе и Спајк Ли, глумци Роберт де Ниро и Џорџ Клуни, као и више од 50 других познатих холивудских имена, Академија се оптужује да те важне занате у филмској индустрији ставља у подређени положај и вређа професионалце који се баве тим пословима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести