Оскар ревија у новосадским биоскопима Синестар и Арена синеплекс

Биоскоп “Синестар” у новосадском Тржном центру БИГ организује трећи пут Оскар ревију, која ће трајати до 9. фебруара, односно до 97. доделе ових најпознатијих филмских награда на свету.
д
Фото: Промо

У оквиру Оскар ревије, у “Синестару” ће моћи да се погледа избор од 12 остварења с листе филмова номинованих за ове награде. И биоскоп “Арена синеплекс” најављује Оскар ревију од  3. до 9. фебруара, на којој ће приказати филмове с највећим бројем номинација. У “Синестару” гледаоци могу да бирају хоће ли погледати неки од филмова номинованих за Оскара, који су у одређеним данима, до 9. фебруара на репертоару биоскопа “Синестар”. Ту је највише номинирани филм “Џокер” Тода Филипса, са Хоакином Финиксом у главној улози (11); “1917” Сема Мендеза; “Било једном у Холивуду” Квентина Тарантина; “Мале жене” Грете Гервиг; “Паразит” Бонг Џон Хоа;  “Форд вс. Ферари” (“Ле ман ’66: Славна 24 сата”) Џејмса Менголда; “Оне су бомбе” Џеја Роача; “Стар ворс: Успон Скајвокера” Џеј Џеј Абрамса, “Џуди” Руперта Гулда, “Бол и слава” Педра Алмодовара; анимирани “Недостајућа карика” (“Господин Линк: У потрази за скривеним градом”) Криса Батлера; “Нож у леђа” Риана Џонсона, и анимирани “Краљ лавова” Џона Фавроа. 

- Најутицајнија  и најпознатија додела филмских награда на свету, Оскар, синоним је за престиж у филмској индустрији, а одржава се сваке године још од 1929. Додељује је америчка Академија филмских уметности и науке како би наградила најбоље професионалце у филмској индустрији. Сама церемонија доделе биће у недељу, 9.фебруара. Како би најзначајнији догађај у филмској индустрији обележили у биоскопима широм региона, “Синестар” одржава Оскар ревију, која из године у годину привлачи све више љубитеља седме уметности - наводе у биоскопу “Синестар”.

У биоскопу “Арена синеплекс” сваке вечери од 19 часова током Оскар ревије биће приказан по један филм. Ревију отвара филм Квентина Тарантина „Било једном у Холивуду“ који је номинован у чак 10 категорија.

- Дан након отварања, 4. фебруара у склопу ревије биће приказан филм Грете Гервиг „Мале жене“ који је номинован за Оскара у 6 категорија, а 5. фебруара на програму ће бити филм „Ле Ман ‘66: Славна 24 сата“, са четири номинације. У четвртак 6. фебруара публика ће погледати филм „Оне су бомбе“, номинован у три категорије, а 7. фебруара, први пут у “Арени синеплекс” биће приказан филм „Паразит“, номинован у шест категорија. Осмог фебруара биће приказан филм „1917“ са чак 10 номинација. Последњег дана Оскар ревије, и дан уочи доделе, 9. фебруара, биће приказан филм “Џокер” који је освојио публику широм света, номинован у 11 категорија - подсећају у биоскопу “Арена синеплекс”.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести