Поднета приватна тужба против Алека Болдвина

ЛОС АНЂЕЛЕС: Један члан екипе филма "Рђа" који је прошлог месеца присуствовао кобној пуцњави током снимања једне сцене, поднео је данас тужбу за несавесно понашање против глумца Алека Болдвина и продуцента филма.
pucnjava pistolj
Фото: pixabay.com

Часопис Дедлајн Холивуд и веб-сајт познатих личности ТМЗ извештавају да је Серж Светној, електричар на снимању тог филма у Санта Феу у Новом Мексику, оптужио продуценте и друге чланове фимске екипе, укључујући и глумца Алека Болдвина да нису применили безбедносне стандарде и да су дозволили да „револвер напуњен бојевом муницијом буде уперен у живе људи на сету филма“, преноси Ројтерс.

Тужба Сержа Светноја је прва која је поднесена у случају случајног смртоносног пуцња који у крајем октобра испалио глумац Алек Болдвин.

Власти у Санта Феу у Новом Мексику и даље воде истрагу, али до сада није поднета ни једна тужба за тај инцидент са смртним исходом.

Сниматељка Халина Хачинс је убијена 21. октобра, а редитељ Џоел Соуза је рањен када је Болдвинов пиштољ за који је се мислило да је безбедан испалио бојеви метак.

Осим Алека Болдвина електричар Светној је тужио и ужарку Хану Гутијерез и помоћника редитеља Дејва Холса који је рекао истражним органима да је он Болдвину дао пиштољ током пробе.

Правни заступници Болдвина, Холса, Гутијерезове и продуцентске куће нису одмах одговорили на данашњи захтев да прокоментаришу подношење тужбе од стране електричара Сержа Светноја.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести