Премијера боливудског филма "Ратник" сниманог у Новом Саду и Београду

БЕОГРАД: Боливудски филм "Ратник", који је током прошле године делом сниман на локацијама у Београду и Новом Саду у сарадњи са српском продукцијском кућом "Clockwork Film", биће премијерно приказан српској публици у среду у Југословенској кинотеци.
t
Фото: Youtube Printscreen

Филм "Ратник" је инспиративна прича о тријумфу и снази људског духа, базирана на истинитом догађају о спортисти који је на врхунцу своје каријере доживео несрећу. 

Након повреде је остао парализован, а лекари су прогнозирали да су мале шансе да икада поново прохода. 

Захваљујући његовој одлучности, снази воље и огромној страсти према спорту, Сандип не само да је поново проходао, већ се вратио у национални тим снажнији него икад. 

Филм је продуцирао " Sony Pictures Networks Production", а продуцент Прањал Кандија је специјално за ову прилику дошао у Београд.

Редитељ филма Схад Али један је од најталентованијих млађих редитеља у Индији, док улоге у филму тумаче боливудске звезде: Диљит Досањ, Тапси Пану, Ангад Беди.

"Имали смо срећу да у протекле четири године радимо са великим глумачким и редитељским именима. До сада је кроз наше пројекте Србију посетило преко 2.000 филмских радника и драго нам је да су нашу земљу запамтили као земљу искусних филмских професионалаца и срдачних људи који имају велико поштовање према филму, а коме снажну подршку пружају и државне институције", изјавио је продуцент Александар Цонић.

Долазак страних продукција, према његовим речима, пружа шансу градовима да од филмске индустрије зарађују милионе, попут неких других градова у окружењу.

Посебан куриозитет представља чињеница да је у филму ангажовано 30 српских параолимпијаца кроз сарадњу са Параолимпијским комитетом Србије. 

Српски параолимпијци су показали професионализам и таленат, не само врхунских спортиста, већ и глумаца, истичу продуценти. 

Индијске филмове, који су у претходне четири године снимани у Србији, видело је преко 70 милиона гледалаца.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести