Ристовски: Због улоге у филму научила сам да возим бицикл

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала "Танјуг Рефлектор" била је глумица Теодора Ристовски која је говорила о улози у филму и серији "Било једном у Србији", чија се премијера очекује у. марту.
Танјуг/Раде Прелић/Теодора Ристовски
Фото: Танјуг/Раде Прелић/Теодора Ристовски

Ристовски је рекла да у филму "Било једном у Србији" игра Зорку, која је "млада девојка пуна живота, представница савремене жене у старом добу".

"Била је испред свог времена, била је храбра, није се ничег плашила. Оно за шта је желела да се бори борила се до краја. Сад да ли је у томе успела или не то ће казати филм, касније серија", рекла је Ристовски.

Глумица је признала да јој је у филму редитеља Петра Ристовског "најзахтевнија била техничка ствар-вожња бицикла".

"Једна сам од ретких која не зна да вози бицикл. Зато што сам имала нека лоша искуства у детињству. Пала сам и прва моја љутња у животу је била на бицикл. Викнула сам: 'Ја никада нећу сести на тебе и никада те нећу возити. Због улоге у филму научила сам да возим бицикл.', присетила се Ристовски.

Према њеним речима, "никад не реци никад" пошто је добила улогу Зорке која је "све време на бициклу, једина Лесковчанка у том тренутку која се осмелила да га вози".

"Морала сам да кренем у припрему улоге и на тај технички начин. Почела сам да вежбам у једној скривеној улици на Дорћолу од срамоте. Хтела сам са помоћним точкићима, али не кренула сам са два. И мој велики успех је што сам научила да возим бицикл", признаје глумица.

Ристовски је рекла да сада има бицикл код куће и сада га воли "не довољно, али мало више него пре".

Филм "Било једном у Србији" у коме играју и Виктор Савић, Слобода Мићаловић, Немања Оливерић и други, у ово пандемијско доба биће "једно велико освежење", са много лепом љубавном причом", истиче Ристовски.

"Сматрам да смо мелодраме мало запоставили. Фотографија је фантастична, јаке су боје, контрасти, мислим да ће и што се тиче и игре, жанра, режије и приче бити велико освежење, да ће публика да се веже за ликове и да ће волети да ово гледа", оценила је Ристовски.

Говорећи о улози у филму који се дешава после Првог светског рата у Лесковцу, Ристовски истиче да је било током снимања "прелепо ући у улицу која је направљена по узору на то време и обући костиме".

Упитана какве би улоге пожелела у будућности, Ристовски је рекла да машта да игра "неког мушкарца, бабу, свашта нешто, неке људе са дубоким проблемима са којима се боре и на крају изборе".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести