Сенке и Вратиће се роде на ИМДБ листи најгледанијих серија

БЕОГРАД: "Сенке над Балканом" и “Вратиће се роде” нашле су се на ИМДБ листи најбоље оцењених серија свих времена.
senke nad balkanom
Фото: Tanjug

ТВ остварење у режији Горана Гајића нашло се на 49. месту, док су “Сенке” Драгана Бјелогрлића на 59. од 250 најбољих.

Поређења ради, популарна серија “Бирмингемска банда” нашла се на 55. месту, “Твин Пикс” на 50, а “Пријатељи” на 41.

"Сенке над Балканом" је криминалистичка телевизијска серија, чији су аутори Драган Бјелогрлић и Стеван Копривица. Сценарио су, поред Бјелогрлића, писали Даница Пајовић, Дејан Стојиљковић и Владимир Кецмановић.

Стојиљковић је казао да је ово велико признање за целу екипу која је радила на серији.

Мени лично је то велика сатисфакција јер су "Сенке" мој први сценаристички рад на филму. Многи раде годинама сценарије, снимају серије и филмове, па им се не деси такав успех. Ја сам неко ко је у целу ту причу упао са стране, из књижевности и стрипа, нисам се школовао за тај посао, па опет, ето, успео сам да са својим колегама изнесем цео тај посао и то у две сезоне. То дефинитвно значи две ствари: да Бјелогрлић одлично зна да изабере сараднике и процени њихов потенцијал и друго - да у уметности формално образовање често не значи ништа, каже Стојиљковић.

Тренутно најгледанија домаћа ТВ серија недавно је и пронашла свој пут на глобалној сцени, те је онлајн доступна на платформи Амазон Прајм, чиме је постала прва српска високобуџетна ТВ серија која ће бити доступна на једној од највећих светских платформи.

"Вратиће се роде", српска телевизијска серија, за коју су сценарио писали Никола Пејаковић и Ранко Божић, а режирао Горан Гајић, премијерно је емитована од 9. новембра 2007. до 6. јуна 2008. године.

Продуценти серије су били Драган Бјелогрлић, Горан Бјелогрлић, Анета Ивановић и Светлана Дрињаковић, а због велике популарности као наставак 2009. сниман је телевизијски филм “Роде у магли”.

Улоге су остварили Никола Ђуричко, Мирјана Карановић, Мира Бањац, Драган Бјелогрлић, Срђан Тодоровић и други.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести