Шест српских филмова у постпродукцији у Локарну

БЕОГРАД: Девето издање програма "First Look" Филмског фестивала у Локарну обухватиће шест српских филмова у фази постпродукције, саопштио је Филмски центар Србије.
e
Фото: pixabay.com

Кључним међународним чиниоцима из филмске индустрије од 9. до 11. августа биће приказани документарци "Говори да бих те видео” Марије Стојнић и “Избор за Мис затвора” Срђана Шаренца, аутора филмова “Село без жена” и “Две школе”.

На програму ће бити и дебитантски дугометражни играни филм “Келти” Милице Томовић, ауторке вишенаграђиване краткометражне “Транзиције”, те остварења “Пејсажи отпора” Марте Попиводе и “Telenovela en gris y multicolor” Филипа Мартиновића, као и документарни филм “У славу љубави” Тамаре Дракулић, ауторке филмова “Океан” и “Ветар”.

Жири који чине директори и селектори међународних филмских фестивала одлучиваће о додели награде у виду услуга у фази постпродукције филма у износу од 65.000 евра коју додељује "Cinelab Bucharest", награди "Le Film Français" која се састоји од услуга оглашавања у износу од 5.600 евра и награди коју обезбеђује "Kaiju Cinema D/ffusion" у вредности од 5.000 евра за дизајнирање међународног постера. 

Овогодишње 72. издање престижног Филмског фестивала у Локарну, у Швајцарској, почиње сутра и трајаће до 17. августа. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести