Скарлет Јохансон тужила Дизни због стримовања Црне удовице

Глумица Скарлет Јохансон поднела је тужбу Вишем суду у Лос Анђелесу против компаније Дизни због кршења уговора, након што је компанија емитовала филм "Црна удовица" на својој стриминг платворним Дизни+ истовремено са почетком приказивања у биоскопима, јављају светски медији.
s
Фото: Youtube Printscreen

У тужби се наводи да се Јохансонова са компанијом договорила да ће њен хонорара највећим делом зависити од прихода који филм оствари.

Она је навела да јој је компанија Марвел студиос, која је у власништву Дизнија, обећала да ће дуго очекивани филм о суперхеројима имати "премијеру у биоскопима" и да је разумела да то подразумева традиционални оквир времена које ће проћи пре него што филм буде стримован, преноси ББЦ.

"Црна удовица", филм који је нека врста Марвелове верзије филмова о Џејсону Борну, поставио је рекорд на бокс офис листи за период панедимије корона вируса, пошто је првог викенда приказивања овог месеца зарадио 218 милиона долара.

Како је пренео CNN, из Дизнија је наведено да "нема никаквих разлога" за подношење тужбе, коју је оценио као "посебно тужну и узнемирујућу због немарног занемаривања ужасних и дуготрајних ефеката пандемије на глобалном нивоу".

У саопштењу се истиче да се Дизни у потпуности придржавао уговора са Скарлет Јохансон и оцењује да је "штавише, објављивање ''Црне удовице'' на платформи Дизни+ значајно побољшало изгледе да она заради додатну компензацију након 20 милиона долара које је до данас добила.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести