Српски легендарни глумци говоре о сарадњи са Шотром: "Он је наше национално благо"

Читав живот се мимо рада дружио са глумцима, што није уобичајно за редитеље. У његовој новој књизи "Мојих 500 глумаца" желео је да отргне од заборава глумце са којима је радио.
а
Фото: Youtube printscreen/ K1 Televizija

На стотине глумаца прошло је кроз његов живот од 1956. до 2023. стварајући заједно са њим филмове и серије које памтимо и дан данас.

Пре пола века на Телевизији Београд почео је да се емитује култни ТВ шоу „Образ уз образ“ уз тандем Милена Дравић-Драган Николић, које је обожавала читава Југославија, а само пет година касније режирао је нешто потпуно другачије, но опет уникатно – ТВ серију „Више од игре“.

У плодној каријери, која броји готово 130 наслова с редитељским потписом Здравка Шотре, ређали су се филмови, серије, документарци, ТВ специјали, а ово је само делић огромног опуса његовог стваралаштва: „Приче из радионице“, „Браћа по матери“, „Бој на Косову“, „Лајање на звезде“, „Зона Замфирова", "Волим и ја неранџе...но трпим", "Рањени орао", "Непобедиво срце", "Грех њене мајке", "Александар од Југолсавије", "Кад цвета лимун жут", "Пљачка трећег рајха", "Ивкова слава", "Шешир професора Косте Вујића", "Санта Мариа делла Салуте" и бројне друге тв драме.

Фото: Youtube printscreen/ K1 Televizija

Између два кадра било је места и за шалу, али пре свега садржајан живот вредан живљења, па тако проведено време свима остане у лепој успомени. Питали смо Шотрине глумце, као и самог редитеља како је изгледао живот имеђу јаве и сна.

- Желим му добро здравље, добру енергију и само нека настави тако како је сада - потребан нам је - рекла је на самом почетку за "Први ред" глумица Светлана Цеца Бојковић.

Како сам Здравко Шотра каже кад је отишао у пензију започео је нову каријеру! Али, сада 2024. године стварно одлази у пензију заувек. Међутим, није наишао на поверење својих глумаца.

- Ја њему не верујем да иде у пензију, а поручила бих му да не престаје са својим шалама, са тим духом једног дечака тамо из Херцеговине - каже Слобода Мићаловић.

- Шта да кажем Шотра је одредио мој филмски пут, он је мене први препознао, највише сам с њим радила - каже Слобода.

Фото: Youtube printscreen/ K1 Televizija

Војин Ћетковић о Шотри каже да је он та горштачка снага, то су људи из једног комада.

- Чујемо се често, ја му кажем шта се ради, знаш шта реална проблем је сценарио он каже ја их имам 30, хајде питајте једног редитеља, а да није Шијан, Горан Марковић - истиче талентовани Ћетковић.

Фото: Youtube printscreen/K1 Televizija

У његовој књизи "Мојих 500 глумаца" желео је да отргне од заборава глумце са којима је радио.

К1инфо

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести