Стартује “Вече кратких филмова 7.0” у Новом Саду

НОВИ САД: Програм “Вече кратких филмова 7.0” наставља свој циклус у седмом издању и вечерас ће бити приказана три кратка остварења “Љубав”, “Јесењи валцер” и “Жмурке” од 19 часова у клубу Простор на Петроварадину, Нови Сад.
bioskop film pix
Фото: Pixabay.com

Након пројекције овог триптиха, модератор Милана Никић разговараће са аутором Огњеном Петковићем на тему стварања филма.

Филм “Јесењи валцер” говори о брачном пару који аутомобилом возећи споредним путевима покушава да се извуче из обруча унутар кога се одвија рат, а на путу до слободе чека их барикада са непријатељски настројеним војницима.

Главне улоге тумаче Тања Пјевац и Јово Максић, којег ћемо ускоро гледати у главној улози у дуго очекиваној ТВ серији “Кости” на РТС 1.

Филм “Жмурке” смештен је такође, као и претходни, у подручју где букти рат, где група људи проналази сигурност у склоништу.

Ипак, залихе воде им брзо нестају и једна жена оставља бебу и одлази из склоништа, да би обезбедила воду за остале.

Али, на путу до бунара мора проћи подручје контролисано снајперима.

Трећи и последњи филм “Љубав” приказује идилично окружење у којем старац покушава да сачува своју жену од ужаса надолазећег рата, дакле три филма и три теме о рату.

Аутор Петковић завршио је глуму на Академији Уметности у Новом Саду, а од 2011. почиње да се бави филмом као редитељ.

Редитељ је потписао још неколико кратких филмова: “Три Тачке” (2011), “Qatar” (2014), “Руке” (2016) и “Улазак српске војске у Нови Сад 1918” (2018).

Са кратким делима до сада је учествовао на више од 80 фестивала, на којима је награђен 20 пута - Палм Спрингс, Slamdance, Флорида филм фестивал, Кустендорф, Motovun, Leuven, FIC Montterey, Cottbus, Film court de Brest, GoDebut, Villeurbanne, Tampere, Odense, GoShort Manhhatn international film festival, Regensburg.

Пројекција филмова у Београдској 11, Петроварадин, је бесплатна, уз обавезно ношење маске и држање прописне дистанце.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести