Стругар: Публика види да смо уживали радећи "Златног дечка"

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала "Танјуг Рефлектор" био је глумац Петар Стругар који је говорио о улози у филму "Златни дечко" редитеља Огњена Јанковића.
Танјуг/Раде Прелић/Петар Стругар
Фото: Танјуг/Раде Прелић/Петар Стругар

Стругар је рекао да је улогу у "Златном дечку" градио као и у свим осталим филмовима тражећи "меру у изразу...да би то било животно, опипљиво, право и да би на крају радило за причу коју причамо".

Упитан шта је то што привлачи гледаоце да у биоскопу гледају "Златног дечка", Стругар је истакао "генерално квалитет у свим секторима", од продукције и сценографије, преко костима, режије и фотографије, до глумаца и камере.

"Све је заиста квалитетно и то је оно што довлачи људе. И љубав према пројекту која се неминовно емитује са платна, то се препознаје. Ми смо заиста сви уживали радећи на овом филму. Мислим да је то нешто што публика препознаје и како сам чуо неколико пута се враћа у биоскоп", рекао је глумац.

Улоге у филмовима о спорту као што је био "Монтевидео" и сада "Златни дечко" Стругар самтра да добија, између осталог, и зато што се активно бави спортом.

"Сад сам 11, 12 година у коњичком спорту, такмичим се. Пре тога одбојка. Долазим из спортске породице. Рођени брат ми је реперезентативац Црне Горе у одбојци, тако да цео живот се бавим спортом", подсетио је Стругар.

"Златни дечко" говори о проблематичном младом и преспективном фудбалеру ког тумачи Денис Мурић, а Стругар каже да се у филму види да је "таленат сам по себи уочљив и привлаци људе себи из разноразних мотива - да га гледају, да искористе, да се очешу о тај таленат".

"Уз таленат мора да буде сијасет других особина које човек мора да има да би успео у нечему. Ту је добар део рада. Уче нас да таленат без рада не вреди ништа", напоменуо је Стругар.

Упитан о избору улога у тренутној телевизијскох хиперпродукцији, Стругар је рекао да неке избегава, а за неке га не зову, односно постоји склоп разних околности.

"Генерално словим за неког ко одбија улоге. Тако да можда се људи боје да ћу да одбијем. Тако је како је, шта да радим. То је једна од мојих карактеристика које можда не раде за мој таленат", рекао је Стругар.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести