Филм Ти имаш ноћ на фестивалу у Венецији

Дугометражни играни филм ”Ти имаш ноћ”” сценаристе и редитеља Ивана Салатића имаће светску премијеру на 75. Филмском фестивалу у Венецији, у оквиру 33. „Недеље критике”. 
д
Фото: Промо

„Ти имаш ноћ” је први дугометражни играни филм редитеља из Херцег Новог Ивана Салатића, који је 2015. са кратким филмом “”Дворишта”” такође учествовао на фестивалу у Венецији у оквиру селекције „Хоризонти”. Филм започиње причом о Сањи која се, након што је напустила брод на којем ради, затиче у лучком граду Медитерана.  Одатле одлази натраг кући, враћајући се познатим улицама у којима полако нестаје све што је волела.  Док радници остају без посла у бродоградилишту, барке прекривене цирадама, разбацане свуда около, остављене су за неке боље дане.  Олуја узима један живот, Сањин брат чека ноћ у шуми, ноћ која може променити све.

У филму играју Момо Пићурић, Лука Петроне, Ивана Вуковић, Јасна Ђуричић, Борис Исаковић и Марко Штибохар.  Директор фотографије је Иван Марковић, монтажер Јелена Максимовић, сценографију потписује Драгана Баћовић, костим Лидија Андрић, дизајн звука Јаков Мунижаба, док је микс звука урадио Никола Медић. Продуценти су Душан Касалица и Јелена Ангеловски из „Меандер Филма„ из Црне Горе, док је српски копродуцент Стефан Иванчић у име куће „Нон-Алигнед Филмс”.

Подсетимо, у оквиру селекције „Недеље критике” у Венецији је 2014. успешно приказан домаћи филм ”Ничије дете” Вука Ршумовића.  Филмски фестивал у Венецији одржава се од 29. августа до 8. септембра. , а  главним жиријем председаваће мексички редитељ  Гиљермо дел Торо, добитник  Златног лава у Венецији 2017. за филм “Облик воде”.

Н. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести