Трећи Дед лејк хорор & Вајн Фестивал

СУБОТИЦА :  Под слоганом "Ускрснуће хорора и вина!", трећи " Дед лејк хорор & Вајн Фестивал" биће одржан од 14. до 16. септембра у биоскопу "Абазија" крај језера Палић.
1
Фото: Tanjug

Програмски директор фестивала, редитељ и продуцент Милан Тодоровић најавио је да ће овогодишњи фестивал бити краћи и трајаће само три дана, али самим тим и ефектнији.

"Прошлогодишње издање доказало је да и у Србији постоји верна публика жанра и да фестивал оваквог типа никако не сме посустати", истакао је Тодоровић. 

У програму ће бити седам филмова, а традиционално ће бити приказан и победник "Гросман фестивала" - шпански филм "Ноћ девице" за који су чланови жирија приликом доделе награде рекли да се надају да га више никад неће видети колико је страшан. 

"У складу са овим, имаћемо и једног веома специјалног госта, редитеља који је снимио један од најстрашнијих филмова у историји светске кинематографије, због којег је замало завршио у затвору, а чији је рад утицао на редитеље као што су Оливер Стоун и Квентин Тарантино", најавио је Тодоровић и додао да ће ускоро објавити добитника награде "Бела Лугоши" за изузетан допринос хорор уметности. 

Посебан "шмек" даће вински сегмент фестивала који ће бити одржан 16. септембра у сарадњи са фестивалом "Вајн џем" који већ више година промовише вина да иновативан и забаван начин, лансирајући нове трендове и привлачећи нову публику.

Тодоровић је рекао да је "Дед лејк" ове године добио од Министарства културе дупло мање средстава него претходне, али да ће уз помоћ Филмског центра Србије и Југословенске кинотеке и подршку иностраних и домаћих дистрибутера, у првом реду "МЦФ" успети да одрже континуитет тог јединственог културног догађаја.

Организатор фестивала је продуцентска кућа "Арт & Попцорн".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести