У Лос Анђелесу одржана светска премијера нових "Звезданих ратова"

ЛОС АНЂЕЛЕС: Дрoиди су клизили низ плави тепих, а "стормтруперси" су одржавали ред на светској премијери новог наставка серијала "Звездани ратови" одржаној у Лос Анђелесу.
e
Фото: Tanjug (AP Photo/Chris Pizzello)

"Уздизање Скајвокера" је девети филм из саге и према речима аутора, и последњи из овог серијала који траје већ више од 42 године.

Компанија Волт Дизни је блокирала цео центар Холивуда да би славни гости могли без гужве да се прошетају по црвеном тепиху.

Филм који је дочекан с нестрпљењем почеће да се приказује у биоскопима од четвртка.

Међу зведама које су дошле на премијеру били су, између осталих, Марк Хамил и Дејзи Ридли, а дошао је и Харисон Форд, који је играо Хана Солоа у првом наставку, али је погинуо 2015. у настаку серијала "Буђење силе".

Међу гостима су били и Стивен Спилберг, глумац Спајк Ли и глумица Френсис Мекдермонд.

"Ово је фантастично", констатовао је Џеј Џеј Абрамс, режисер филма коме је припада част да поздрави госте и отвори свечаност.

Џорџ Лукас је већ првим филмом освојио публику разним врстама чудовишта каква до тада нису била виђена на фиму.

Серијал има своје клубове обожавалаца који су се за премијеру пригодно обукли у костиме из филма, а публика је била одушевљена и овацијама је испратила глумце.

На екран се, иначе, вратила принцеза Леја која је, коју тумачи глумица Кери Фишер, која је преминула пре две године, али је могла да буде део филма захваљујући раније снимљеним сценама.

Компанија Дизни је најавила да планира да започне нову серију која би била нека врста наставка Звезданих ратова, али са новом екипом глумаца, а предвиђања су да рад на новом серијалу неће почети пре 2022. године.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести