Велика акција "Повратак у биоскоп" почиње 1. јула

БЕОГРАД: Након три месеца паузе, биоскопи ће од 1. јула поново отворити врата за своје посетиоце, а велику акцију "Повратак у биоскоп", која ће у првим данима јула бити организована у свим градовима Србије, иницирале су Секције дистрибутера и приказивача у Групацији кинематографије.
bioskop, tanjug n. jovanovic ilustracija
Фото: Танјуг/Н. Јовановић, илустрација

Јединствени репертоар ће у свим биоскопима чинити двадесетак филмских наслова.

У питању су филмови из текуће и претходне године, који су се издвојили својом гледаношћу и квалитетом, као и филмови којима је услед наступања пандемије, прекинуто биоскопско приказивање.

Цена карата за филмове ће током трајања акције у свим биоскопима бити по симболичној цени од 200 динара.

Након завршетка акције, од 15. јула, на репертоарима биоскопа наћи ће се и прве премијере.

Секције дистрибутера и приказивача у Групацији кинематографије, које су чланице Групације Кинематографије Привредне коморе Србије, која је део Удружења за креативну индустрију, упутили су молбу за подршку Филмском центру Србије и Привредној комори Србије, што су ове институције и прихватиле.

Подржавајући јединствену мисао, да је социјализација данас потребнија више него икад, публика ће од 1. до 15. јула своје омиљене филмове, у одабраном друштву, моћи коначно да гледа из биоскопске фотеље и на великом платну.

“Филмски центар Србије снажно подржава ову акцију Секција дистрибутера и приказивача Групације кинематографије, посебно имајући у виду да смо се током ванредног стања обраћали Влади Србије, са молбом за пружање помоћи њима, али и другим актерима филмске индустрије у Србији”, каже директор ФЦС Гордан Матић.

Он је додао да су препознали да су дистрибутери и приказивачи први осетили прекид у раду, а да ће се последњи вратити нормализацији у пословању.

Поред тога, ФЦС је уложио значајна средства и енергију у развој и осавремењивање биоскопске инфраструктуре широм Србије.

"Један од наших приоритета је да се ова грана филмске индустрије што брже опорави, али и побољша, након периода у коме није имала могућност да оствари приходе. Са задовољством се придружујемо овој сјајној иницијативи", изјавио је Матић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести