ВИШЕ ВОЛИ ГОЛИ ПИШТОЉ Џим Џармуш: Никад нећу гледати филмове Ратови звезда

ЛАС ВЕГАС: Амерички редитељ Џим Џармуш (Jim Jarmusch) каже да воли филмове серијала "Голи пиштољ", да је запањен "Џон Виком", али да никада неће погледати ниједан од "Ратова звезда".
2
Фото: Youtube/ IUCinema

Џармуш је рекао уметничком часопису Биливер (Thebeliever.net) да воли комедије "Голи пиштољ", у којима је детектива Френка Дребина играо Лесли Нилсен (Leslie Nielsen), "јер су тако глупави", док је запањен "колико људи може убити" Џон Вик, кога игра у истоименом серијалу Кијану Ривс (Keanu Reeves).

"Никад нисам гледао 'Сумрак' (Twilight) филмове. И постоје одређене ствари које никад нећу погледати. Никад нећу гледати било који од 'Ратова звезда', јер ми смета што знам толико о њима и њиховим ликовима", рекао је Џармуш.

Редитељ филмова "Тајанствени воз", "Мртав човек" и "Кафа и цигарете" додатно се запитао зашто зна за ликове попут Дарта Вејдера и робота Р2 Д2, а никада није погледао ниједан филм серијала "Ратова звезда".

"Никад нисам видео 'Прохујало са вихором' и никада нећу, само зато што осећам да ми је то наметнуто. Мада је то субјективно, нека врста моје тврдоглавости", рекао је редитељ.

Џармуш је с друге стране додао да је погледао неке од "ствари за масовну употребу", и да је "Терминатор" редитеља Џејмс Камерона (Јамес Цамерон) у основи велики акциони филм и ремек дело. 

Откривши да мрзи што се у скорашњим филмовима окренутим акцији не може наћи кадар дужи од три секунде, Џармуш је оценио да је "то стварно увредљиво".

"Три секунде, рез! Човече, добијам главобољу. Угасите то. Дај, човече, иди у филмску школу. Погледај нешто. Прочитај књигу. Погледај слику. Види нешто! То су глупости. Не могу то поднети", навео је Џармуш.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести