Вуди Ален ће следећег месеца у Атини промовисати нови филм "Coup de Chance"

АТИНА: Амерички редитељ, глумац и комичар Вуди Ален, следећег месеца у Атину ће промовисати свој нови, 50. филм „Coup de Chance“.
e
Фото: Youtube printscreen/ Woody Allen

Пројекција, коју ће представити сам редитељ, биће одржана 8. септембра у "Cine Aegli", биоскопу на отвореном у Запејону, у оквиру 29. Атинског међународног филмског фестивала - Вечери премијера, преноси Прототема.

Атински филмски фестивал, 29. по реду, биће одржан од 27. септембра до 9. октобра.

„Ово је мој 50 филм. Била је велика привилегија снимити га у Паризу и велика је част представити га у Венецији“, рекао је амерички редитељ.

Иако је филмографија Вудија Алена (87) неоспорно повезана са Њујорком, Париз је увек имао посебно место у срцу редитеља, а најновији филм је у потпуности снимљен на француском језику.

„Ја заправо не говорим француски и још мање разумем, али када сам завршио сценарио, мислио сам да би било сјајно искуство да то урадим на француском“, казао је Ален.

„Увек сам био заљубљен у европску и француску кинематографију, а када сам својим продуцентима предложио снимање на француском, били су одушевљени“, додаје он.

Филм "Coup de Chance" говори о важној улози случајности и среће у нашим животима.

Фани (Лу де Лаж) и Жан (Мелвил Пупо) изгледају као идеалан брачни пар, обоје су професионалци, живе у прелепом стану у ексклузивном кварту Париза и чини се да су заљубљени једнако као када су се први пут срели.

Али када Фани случајно налети на Алана (Нилс Шнајдер), бившег друга из средње школе, она губи тло под ногама.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести