Гоблини сутра наступају у новосадској "Фабрици"

Пуцају им кључне кости, ребра и карлице, али се не дају! И не само то, него је евидентно да из сваке нове невоље која их задеси, времешни панкери окупљени под именом Гоблини, излазе још јачи и мотивисанији.
1
Фото: Марко Ристић

Управо се такав утисак стиче пред сутрашњу свирку у новосадском клубу СКЦНС “Фабрика”, која ће претходити двоструком београдском концерту у “Сабирном центру”, а после “разговора с поводом” у којем нам је басиста бенда Влада Кокотовић пренео кратак пресек бурних дешавања.

– Биће ово по много чему специфичан концерт, јер су се издешавале неке ствари на које нисмо могли да утичемо - каже Кокотовић. - Не волимо ни да се присећамо тог септембраског дана који је претходио никада одсвираним концертима у Бачкој Паланци и Београду који је требало да означи 100. свирку после “ријуниона”. Вест да су Ален и Лео озбиљно повређени у саобраћајци нас је шокирала, али је, с обзиром на околности, све пошло у добром правцу. Ален је поломио ребра, а Лео карличну кост, а дани који су уследили показали су нам колико пријатеља заиста имамо и шта то пријатељство значи. Уједно, увидели смо колико смо заиста везани и упућени једни на друге.

Пошто је припрема новог албума већ била у току, новонастала ситуација  једноставно је у први план избацила песму “Један за све”.

– Ако свему реченом додамо и повреду бубњара Милана Арнаутовића Фирце, који је нешто раније поломио кључну кост после пада с бицикла и упркос томе одсвирао неке концерте, онда је јасно колико жара и воље, упркос годинама, има у нама – каже Кокотовић. – Управо поменута песма за коју смо снимили и спот за сингл, на прави начин приказује наше јединство и снагу. Леовом рифу додали смо још више жестине и добили ствар на коју ће, сигуран сам, публика добро одреаговати.

О репертоару с којим ће Гоблини сутра изаћи пред новосадску публику, басиста бенда каже ће то бити својеврстан пресек, најбољи избор песама које ће свирати у Београду.

– Наиме, пошто ће се та два београдска концерта разликовати, јер ћемо у првом свирати публици добро познате песме с хорским рефренима, а у другом ћемо наступити с “брас секцијом” и извести неке нумере које ређе свирамо, одлучили смо да Новосађанима представимо по део од оба репертоара.

Пробе пред свирке увек су специфичне за Гоблине због Голубовог пословног одсуства, а садашња ситуација намеће додатне новине.


Без журбе с новим албумом

Гоблини на новом албуму раде скоро две године, али према речима Владе Кокотовића, немају разлог за журбу. „Тек када свако од нас “свари” сваку песму, дода јој или одузме по нешто и када сви будемо задовољни, знамо да смо урадили заједнички праву ствар. Тако и настаје албум за који смо до сада завршили две трећине материјала. Идеално би било да га довршимо ове године, а да званично издање  уследи на јесен 2019. године. Но, то су само предвиђања, а време ће дати одговор”, каже Кокотовић-


– Када одсвирамо пробу, Голубу у Етиопију пошаљемо материјал, па он вокале увежбава соло и по правилу увек буде добар на свиркама. Сада ће новина бити та што ће Лео, који је у поступку рехабилитације од повреде, свирати седећи на барској столици. Пошто је познато колико је активан на бини, плашимо се да га атмосфера не понесе и не крене у своје познате скокове, али се надамо да ће успети да исконтролише емоције, док ће свако од нас морати да мотри на њега - мало у шали, а више у збиљи најављује сутрашњу свирку Кокотовић.

Сутрашњи концерт Гоблина у СКЦНС “Фабрика” почеће у 21 сат, а као прегрупе наступиће панчевачки Исказ и новосадско-њујоршка комбинација “Онлy Тхе Импечаблес”. Улазнице у претпродаји још данас и сутра, до почетка концерта, могу да се купе по 800 динара на продајним местима “Гистикса” и у ЦД шопу “Мунгос”, док ће на улазу у “Фабрику” коштати 1.000 динара.

С.Савић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести