Иван Карл: Баљкова оставка подстиче поделе и разлике

БЕОГРАД: Градски секретар за културу Иван Карл оценио је данас да оставка редитеља Јанка Баљка на сва места у телима где је ангажован као професор Факултета драмских уметности (ФДУ), није академски већ демагошко-медијски чин, који, како каже, подстиче поделе и разлике тамо где им није место.
janko baljak, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Карл, који је члан члана Савета ФДУ којег је изабрала Влада Србије, у писаној изјави Тањугу, каже да оставка Баљка промовише политички став или интерес као обавезујуће упутство за однос према свакоме ко се не уклапа у нечији партијски или идеолошки оквир.

"Баљкову оставку коментаришем из позиције некога ко је завршио ФДУ, где је дипломирала и Сузана Васиљевић. ФДУ је њен факултет исто колико Баљков, мој или сваког другог садашњег и некадашњег студента", навео је Карл.

Карл је тиме реаовао на Баљкову оставку на сва места у ФДУ, због избора Сузане Васиљевић, саветнице за медије председника Републике, у Савет тог факултета.

ФДУ је синоћ у саопштењу истакао да ће нова чланица Савета Сузана Васиљевић, као дипломац те високообразовне институције, сигурно заступати њене интересе у Влади Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести