Изложба Entering Valhalla у Свилари од 4. до 7. августа

Несвакидашња изложба " Entering Valhalla ", која ће бити приказана у Културној станици Свилара у Новом Саду од 4. до 7. августа, приказаће процес ослобађања од мрачних сећања, уз интеракцију са публиком и њихов допринос самој изложби.
1
Фото: Промо

Кроз уметничку акцију, а онда и инсталацију коју чине скултпура и видео пројекција, изложба евоцира религијско-магијску праксу добро познату свим културама света. Симболичким спаљивањем предмета који нас емоционално оптерећују, Гојко Дутина, Бојан Дојкић и Филип Маринковић реализују први сегмент изложбе, док ће у наредном приказати видео запис којим је документован овај догађај и скулптуру сплава у пламену, који представља архетипски прелаз са једног света на други.

Догађај се одржава у оквиру пројекта „Уметници. Сад!” Фондације Нови Сад - Европска престоница културе, чији је циљ јачање локалне уметничке сцене.

Заинтересовани који желе да буду део овог јединственог уметничког догађаја могу донети нежељене ствари до петка, 31. августа у Културну станицу Свилара, на чијем ће се платоу 31. јула у 21 час догодити и симболично спаљивање прикупљених предмета.

Отварање изложбе са инсталацијом и видео-пројекцијом биће одржано 3. августа у 19 часова и моћи ће да се прати онлајн на Фацебоок страници Културне станице Свилара. Публика ће моћи да посети изложбу од 4. до 7. августа у периоду између 10 и 18 часова у Културној станици Свилара, поштујући превентивне мере донете услед епидемиолошке ситуације.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести