Јапанска уметница Момо Кодама отвара фестивал у Новом Саду

НОВИ САД: "Калеидоскоп културе" у сарадњи са фестивалом ,,Пиано сити Нови Сад” од 7. до 9. септембра, окупиће 120 учесника из 10 земаља. 
1
Фото: Youtube Printscreen

Пијанисти свих узраста - од ученика музичких школа, студената, аматера ентузијаста до уметника са интернационалном концертном каријером, одржаће више од 70 концерата класичне, џез, савремене и популарне музике.

Након ванвременског наступа шпанског пијанисте Давида Морена, ,,Калеидопскоп културе” новосадској публици представља још једну звезду светске пијанистичке сцене, јапанску уметницу Момо Кодаму која ће наступити у оквиру ,,Пиано сити фестивал”. 

Пијанстикиња блиставе интернационалне каријере отвориће фестивал концертом у новосадској Синагоги, у петак, 7. септембра са почетком у 20 часова. 

ББЦ Мусиц Магазин ју је описао као уметницу којој музика тече кроз вене, истичу организатори фестивал. Њен репертоар се протеже од класичних и романтичних периода до савременог стваралаштва. Има иза себе два албума снимљена за престижну издавачку кућу ЕЦМ, а долази у Нови Сад са подијума најпрестижнијих светских фестивала класичне музике као што су Вербиер, Марлборо, Тиволи и других.

Концерт је посвећен обележавању сто година од смрти композитора Клода Дебисија.

Наредног дана, публика ће се упознати и са творцем Пиано цитy концепта који долази из Берлина, Андреасом Керном. Човек који је класичну музику представио на најатрактивније начине одржаће свој концерт 8. септембра од 19 часова у КЦ Лабу.

За љубитеље Стрит арт уметности Калеидоскоп представља изложбу ,,Сапутници” која ће бити отворена у петак, 7. септембра у Музеју савремене уметности Војводине. Уметници ће радити у техници стенсила, велике формате портрета животиња као главне теме у концепту изложбе која се бави њиховом важном улогом у историји човечанства и потенцијалном доприносу развоја хуманизма у будућности. 

Новосађани као и бројни посетиоци, испратиће представљање још једне културне станице. 8. септембра своја врата отвориће дворац Еђшег а све у циљу отварања простора у којем суграђани могу да стварају. ,,Еђшег отвара врата” назив је манифестације којом ће у оквиру једног дана бити приказано мноштво програма као што су жонгчлерске и ботаничке радионице за децу, турнири у баскету 3 на 3, такмичење у брејкденсу и исцртавање мурала и графита, радионица танго плеса, као и наступ поп хора ,,Радио” и џез трија Ђорђа Обрадовића. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести