Јевтић: Затечен сам, комисија радила без проблема

БЕОГРАД: Бобан Јевтић, директор Филмског центра Србије, изненађен је оставком редитеља Жарка Драгојевића на место председника конкурсне комисије тог центра, јер, како каже за Тањуг, комисија је радила без проблема и није било притужби од чланова, па ни Драгојевића. 
1
Фото: Tanjug

Медији су пренели да је Драгојевић оставку поднео због тога што пројекат "Ђеца Козаре" Арсена Диклића и Лордана Зафрановића није имао подршку свих чланова комисије, а сам је Драгојевић управном одбору ФЦС навео да се повлачи из личних и професионалних разлога. 

Сада већ бивши председник Конкурсне комисије није данас одговарао на наше позиве, а Јевтић понавља да је затечен одлуком Драгојевића о иступању из комисије за суфинансирање пројеката на националне теме.

"Консултовали смо нашу правну службу око овог случаја, јер је ово заиста преседан да председник поднесе оставку пред доношење коначне одлуке. Имао сам разговор са господином Драгојевићем и резулатате тог разговора очекујем у понедељак, за када сам сазвао и Управни одбор", казао је Јевтић. 

Он је додао да сви пројекти који учествују на овом конкурсу, а има их 26, имају за тему или личност или догађај из српске националне историје, од средњег века до страдања Срба у Првом и Другом светском рату. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести