Фестивал „Инђија Про Поет” од 1. до 5. јуна

Други међународни књижевни фестивал „Инђија Про Поет 2018” биће одржан од 1. до 5. јуна у Инђији уз учешће више од 50 књижевника из 20 држава.
k
Фото: pixabay.com

На свечаном отварању фестивала 1. јуна у Галерији Куће Војновића у Инђији биће уручена главна награда фестивала „Гран при Про Поет 2018” истакнутом српском писцу Миловану Витезовићу.

Организатори су најавили дводневну конференцију „Велики господин Дунав” уз учешће писаца и теоретичара књижевности подунавских земаља. 

То је друга конференција у серијалу са овом тематиком, која је започета прошле године у словачкој престоници Братислави. 

Учествоваће председник Савеза писаца Словачке Мирослав Бјелик, председник Удружења писаца Бугарске Бојан Ангелов, председник Удружења књижевника Србије Радомир Андрић, као и аутори из Румуније, Украјине, Аустрије, Хрватске и других подунавских држава.

Уз програм под називом „Књижевни меридијани”, који ће се одржавати у Библиотеци „Др Ђорђе Натошевић” у Инђији, у Великој дворани Културног центра Инђија биће одржано и гала књижевно вече „Међународни књижевни митинг” на коме ће наступити и Ентела Каси из Тиране, председница албанског ПЕН центра, турски писац Месут Шенол, Хаве Пинкас Коен из Израела, кантаутор Јовица Илић из Македоније, Анока Дагмар и Лучијан Алексију из Румуније, др Мирјана Матарић из Америке и други.

Биће организован и наступ писаца за децу у свим основним школама у општини, а међу писцима који ће наступити су и Слободан Станишић, Недељко Попадић, Миомир Милинковић, Гордана Влајић, Милутин Ђуричковић и Александар Чотрић.

Организатори Међународног књижевног фестивала „Инђија Про Поет 2018” су Удружење „Мој Срем”, Културни центар Инђија, Библиотека „Др Ђорђе Натошевић”, уз подршку Удружења књижевника Србије и издавачке куће „Арте”, а под покровитељством Општине Инђија.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести