„Грозота или...” Слободана Тишме у Булевар буксу

НОВИ САД: Нова књига Слободана Тишме "Грозота или..." биће представљена у четвртак, 7. новембра, у 19 часова у књижари Булевар букс, Булевар Михајла Пупина 6.
slobodan tisma
Фото: Promo

После дугих осам година изашао је нови роман Слободана Тишме "Грозота или..." Књига је саблажњиви оглед о природи насиља које живимо сви, а које разуме мало ко. Неодољивим шармом отпадника и губитника Тишма гради лик дечака, а онда и момка са маргине друштва. Обезглављеност његовог живота и његов ход по мукама буде нам сећања од којих смо мислили да смо побегли.

Ова књига је настала само као покушај писања и резултат је немогућности да се приповедање оваплоти у форми романа. Пут несреће главног јунака Стива биће трасиран самоубиством његовог очуха, који је завршио у таласима Јадранског мора, затим киднаповањем и силовањем његове мајке, за шта су одговорне тролоповске формације у новом балканском рату, што ће имати за последицу његов смештај у дом за незбринуту децу, где ће упознати свог заштитника и свог убицу Љуба Џавола. Овај роман је сурова приповест о једном свету без Бога, али и без човека, у ком је једини спас од патње и бола у писању као псеудоумирању, вели Слободан Тишма.

Поред њега, о књизи ће говорити Владимир Копицл, књижевни и позоришни критичар, песник и преводилац, Бранислав Живановић песник и књижевни критичар и уредник издавачке куће Чаробна књига Никола Петаковић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести