Хандке сутра у Бањалуци и Андрићграду

БАЊАЛУКА: Нобеловац Петер Хандке боравиће сутра у посети Бањалуци и Андрићграду, најавио је српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.
rs
Фото: Youtube Printscreen

Додик је у изјави за Срну рекао да му је велика част што ће сутра угостити нобеловца Хандкеа, према којем српски народ гаји посебна осећања и поштовање.

Нобеловца ће сутра у подне у Бањалуци угостити Додик, председник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, редитељ Емир Кустурица и ректор бањалучког Универзитета Радослав Гајанин.

Након боравка у Бањалуци, Хандке ће заједно са Додиком и Кустурицом посетити Андрићград гђе ће му у Андрићевом институту бити уручена "Велика награда Иво Андрић".

Биће уприличена и трибина о књижевном стваралаштву и значају дела Петера Хандкеа на којој ће говорити Кустурица, еминентни академици и књижевници.

Хандке је добитник "Велике награде Иво Андрић" Андрићевог института у Андрићграду за најбољу књигу објављену у Србији или Републици Српској током 2020. године "Други мач - Мајска повест".

Ова награде се уручује на Светог Саву у Андрићграду, али је ове године одгођено због епидемиолошке ситуације.

Хандке је Нобелову награду за књижевност добио 2019.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести