Отворен конкурс за награде “Доситеј Обрадовић”

БЕОГРАД: Задужбина “Доситеј Обрадовић” из Београда расписала је јавни позив “Конкурс за доделу награде “Доситеј Обрадовић” за животно дело за 2020. годину” и трајаће до 12. децембра, саопштили су из те задужбине.
s
Фото: Pixabay.com

Конкурс је објављен и на сајту Задужбине у складу са Правилником о додељивању награде, а право учешћа на конкурсу имају држављани Србије, као и других држава, чије стваралаштво представља највиши допринос српској култури и њеној афирмацији у свету.

О правилима и условима конкурса, заинтересовани се могу информисати на сајту Задужбине www.dositejeva-zaduzbina.rs.

Награда за животно дело се додељује за све дисциплине науке, просвете, књижевности и културе, које је у српској средини утемељио велики писац и просветитељ Доситеј Обрадовић: филозофија, етика, естетика, теорија и историја књижевности, сви књижевни жанрови, лингвистика, различите гране педагошко-психолошке теорије и праксе, преводилаштво и сви видови културне комуникације.

Ова награда уз подршку Министарства културе има циљ да подстиче научно, културно и просветно стваралаштво, као и унапређење српских духовних веза са другим народима и културама.

Пријаве је потребно послати у пет примерака на адресу: Краља Милана бр. 2, Објекат Ц, II спрат, Београд, Србија, као и путем електронске поште Задужбине info@dositejeva-zaduzbina.rs.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести