ПОЧИЊЕ 17. ИЗДАЊЕ „ПРОЗЕФЕСТА“ Писци у разговору са средњошколцима

Међународни фестивал прозе – 17. „Прозефест“ почиње данас и у наредна три дана, до 29. септембра, угостиће писце из земље и иностранства, који ће имати прилику да се сусретну и са средњошколцима, и да разговарају са њима. Програми „Прозефеста“ ће се одржавати у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада, који је и организатор фестивала.
knjige, pixabay
Фото: pixabay.com

Учесници 17.„Прозефеста“ су Ерик Вијар (Француска), који је овогодишњи лауреат фестивалске награде „Милован Видаковић“, затим Лајф Рант (Немачка), Дарко Тушевљаковић (Србија), Хорхе Волпи (Мексико), Владимир Копицл (Србија), Магдалена Блажевић (Босна и Херцеговина), Габи Чутак (Мађарска) и Желимир Периш (Хрватска).

- Разговоре са писцима ће, поред књижевних критичара, водити ученици новосадских гимназија и Карловачке гимназије – према традицији фестивала и с циљем којем је „Прозефест“ посвећен од самог настанка а то је приближавање писане речи младим генерацијама и повратак књижевности њеном исконском и најлепшем облику – живој речи – напомињу организатори фестивала.

„Прозефест“ ће вечерас у 18 часова у клубу „Трибина младих“ отворити писац Владимир Пиштало, а затим ће Ерику Вијару бити уручена награда „Милован Видаковић“. О делу овог аутора ће говорити писац Драган Великић, а разговор са њим ће водити ученици Карловачке гимназије, коју ће Вијар сутра посетити.           

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести