Представљена књига о деци која су победила рак

Ана Вушовић Марковић представила је своју књигу "Са друге стране стакла: разговори са децом која су победила рак" у оквиру програма Сајма књига у Београду.
r
Фото: pixabay.com

Ауторка кроз низ интервјуа са децом која су се суочила са тешким болестима прати њихова надања, борбу, тегобе, али и срећне тренутке.

Како пише у опреми књиге издавача "С друге стране стакла" не треба да буде подршка само родитељима који су се управо суочили са суровом истином о болести свог детета или подсећање онима који су све то проживели, већ је значајна и за све оне који се баве лечењем дечијег рака.

Ана Вушовић Марковић за Танјуг каже да је годинама као новинарка за низ штампаних медија пратила околности у којима се деца оболела од рака лече у Србији.

"Желела сам да кроз интервјуе представим децу која су жива, здрава и весела после тешких здравствених проблема. Та деца шире наду и оптимизам и зато ми је била намера да кроз 14 интервјуа са тим клинцима допринесем разбијању предсрасуда о особама оболелим од рака", казала је Вушовић - Марковић.

Она је додала да је књигу наменила пре свега деци који се суочавају са тешким болестима, али и њиховим родитељима и лекарима.

"Родитељи и лекари могу из књиге да науче више о осећањима деце која пролазе кроз тежак период" казала је Вушовић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести