Представљене "Тајне славних Срба" у Кући Ђуре Јакшића

БЕОГРАД: Кућа Ђуре Јакшића у Скадарлији била је препуна у уторак, а разлог је била промоција нове књиге Александра Ђуричића "Тајне славних Срба".
knjige soljica caja
Фото: pixabay.com

Музичар и писац Марко Шелић Марчело водио је промоцију, а о књизу су поред аутора и издавача Вукотић Медиа Манојла Вукотића, говорили и историчарка Радина Вучетић и архитекта и стрит-арт уметник Андреј Јосифовски Пијаниста.

Несвакидашње вече увеличали су и глумци Весна Чипчић и Зафир Хаџиманов.

Радина Вучетић похвалила је књигу јер што осим о славим личностима чијим животима се бави, доста говори и о 20. веку у коме су они живели.

Истакла је и да су многи од њих са овог света испраћени на начин на који нису желели, као и да њихове опоруке и последње жеље често показују колико су били скромни, али и резигнирани људи.

Александар Ђуричић је подсетио да је прошле године срушена кућа Ђуре Јакшића у Крагујевцу, а на том здању које пропадало 20 година био је графит: "Није важно шта је било, него како је до тога дошло?"

"Књига ''Тајне славних Срба'' управо открива шта је било и како је до тога дошло да 23 великана српске културе живе и после своје смрти", рекао је аутор књиге.

Марчело је констатовао да је у време таблоида и ријалитија ова књига право откровење, јер говори о животима великана на софистициран и суптилан начин.

Након разговора, Алекандар Ђуричић је потписивао књигу, а бројне госте разгалило је наступ групе "Хотел Македонија", која је својом необичном музиком учинила ово књижевно вече посебним.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести