Промоција нове књиге Слободана Тишме у "Булевар буксу"

Нова књига „Грозота или...” Слободана Тишме, познатог новосадског књижевника, добитника Нинове награде, биће представљена у четвртак у 19 часова у новосадској књижари “Булевар букс” на Булевару Михајла Пупина.
e
Фото: Dnevnik.rs

О књизи ће говорити Владимир Копицл, књижевни и позоришни критичар, песник и преводилац, Бранислав Живановић, песник и књижевни критичар, уредник издавачке куће “Чаробна књига” Никола Петаковић, као и аутор.

„После дугих осам година изашао је нови роман Слободана Тишме. Књига је саблажњиви оглед о природи насиља које живимо сви, а које разуме мало ко. Неодољивим шармом отпадника и губитника Тишма гради лик дечака, а онда и момка са маргине друштва. Обезглављеност његовог живота и његов ход по мукама буде нам сећања од којих смо мислили да смо побегли...”

-  Ова књига је настала само као покушај писања и резултат је немогућности да се приповедање оваплоти у форми романа. Пут несреће главног јунака Стива биће трасиран самоубиством његовог очуха, који је завршио у таласима Јадранског мора, затим киднаповањем и силовањем његове мајке, за шта су одговорне тролоповске формације у новом балканском рату, што ће имати за последицу његов смештај у дом за незбринуту децу, где ће упознати свог заштитника и свог убицу Љуба Џавола. Овај роман је сурова приповест о једном свету без Бога, али и без човека, у ком је једини спас од патње и бола у писању као псеудоумирању - речи су Слободана Тишме о новом роману.

        Н. П-ј.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести