Трибина о Милошу Црњанском у КЦВ „Милош Црњански“

Културни центар Војводине „Милош Црњански“ у четвртак, 6. октобра 2022. у 19 часова организује четврту трибину из циклуса „Дневник о Црњанском“ на којој ће учествовати Милош Јоцић, доцент, и др Настасја Писарев, уредница и модераторка програма.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

Милош Јоцић је доцент на Одсеку за српску књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду. Области његових истраживања су српска књижевност 20. века (авангарда, неоавангарда, постмодерна), теорија књижевности, студије културе, компаративна истраживања јужнословенских култура, али и интернет и видео игре. Један је од покретача и уредника Зинга, сајта намењеном Курсу креативног писања прозе. Уредник књижевног часописа Међутим, ДНК (Друштво новосадских књижевника).

Ово је четврти из серије програма које ће КЦВ „Милош Црњански“ у 2022. години посветити нашем великом писцу. Серија трибина „Дневник о Црњанском“ се студиозно бави делом и животом овог великана књижевности кроз предавања и разговоре, а гости су најбољи познаваоци Црњанскових књига, од професора, теоретичара и критичара, до писаца-савременика.

Програм ће бити одржан у Културном центру Војводине „Милош Црњански“, Војводе Путника 2, Нови Сад. Улаз је слободан.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести