Трибина о Милошу Црњанском у КЦВ „Милош Црњански“

Културни центар Војводине „Милош Црњански“ у среду, 23. фебруара 2022. године, у 18 часова, организује прву трибину из циклуса „Дневник о Црњанском“, на којој ће учествовати проф. др Горана Раичевић и др Настасја Писарев, уредница и модераторка програма.
s
Фото: Dnevnik.rs

Проф. др Горана Раичевић, редовна професорка на Филозофском факултету у Новом Саду, ауторка је капиталне монографије „Агон и меланхолија: Живот и дело Милоша Црњанског“ овенчане наградом „Никола Милошевић" за најбољу књигу из области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије. Бави се српском књижевношћу деветнаестог и двадесетог века и ауторка је великог броја значајних радова, од којих су многи посвећени тумачењу опуса Милоша Црњанског. 

Ово је први из серије програма које ће наш Културни центар у 2022. години посветити нашем великом писцу. Серија трибина „Дневник о Црњанском“ ће се бавити студиозно делом и животом овог великана књижевности кроз предавања и разговоре, а гости ће бити најбољи познаваоци Милошевих књига, од професора, теоретичара и критичара, до писаца-савременика.

Програм ће бити одржан у Културном центру Војводине „Милош Црњански“, Војводе Путника 2, Нови Сад. Улаз је слободан.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести