Андре Рију и "Јохан Штраус оркестар" у среду у Арени

БЕОГРАД: Холандски виолиниста и диригент Андре Рију (69) одржаће концерт у среду са својим "Јохан Штраус оркестром" у "Штарк арени", у склопу овогодишње светске турнеје.
r
Фото: Youtube Printscreen

Један је од најпопуларнијих светских музичара, прослављен као модерни "краљ валцера", који од Мексика па све до Аустралије, годишње на својим концертима окупи око 600.000 гледалаца. Харизматицни Холанђанин већ више од 30 година обилази свет са својим 60-очланим оркестром, највећим приватним оркестром на свету.

Концерти Андреја Рија представљају ватромет емоција. На око 100 концерата годишње Рију пружа савршену забаву са светски познатим, романтицним и емотивним мелодијама, као и бројним изненадењима, хумором и врхунским међународним солистима. "Музика и посебно валцер су веома важан део мог живота", каже Андре Рију. "Ако неки музицки комад додирне моје срце, додирнуће и ваше. Ова предивна музика омогућава ми да свету донесем весеље и радост жľивота. Све је допуштено на мојим концертима: смејање, плакање, плес, певање. Емоције су тајна мог успеха", каже Рију.

На концерту ће се чути валцери, музика из филмова, мјузикала, опера, хитови... Рију и његов оркестар показали су да класична и валцер музика могу да се изводе на светским турнејама подједнако успешно као и поп или рок музика. Да би се омогућило да огромна продукција ефикасно путује између континената, чудесни костими, инструменти и сценске структуеа постоје у четири копије. Продао је преко 40 милиона албума и освојио 500 платинских награда, а Њујорк тајмс га назива "маестром маса". Прегледи његових Јутјуб видео снимака прелазе милијарду приказа до сада. Више од 3,4 милиона обожавалаца прати "краља валцера" на Фејсбуку.

У јулу 2018. Андре Рију је одржао своје фантастицне годишње концерте на отвореном у свом родном граду Мастрихту у Холандији. Први пут, више од 150.000 фанова из преко 80 земаља придружило се спектакуларним концертима на Вријтхофу током 13 вечери. Виолину је почео да свира као петогодишњак, а дипломирао је на Краљевском конзерваторијуму у Бриселу, а "Јохан Штраус оркестар" основао је 1987. године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести