Атеист реп на „Турнеји без граница”

Турнеја без граница назив је предстојећег серијала концерата које ће Атеист реп приредити од 13. до 30. априла по Словачкој, Аустрији, Немачкој и Чешкој. Новосадски панкери за 18 дана одсвираће 12 концерата, а према речима менаyера бенда Златка Бардуна, турнеја ће почети на “петак 13” свирком у Братислави, у клубу „Мјузикет“, а завршиће се 30. априла у чешком граду Брно.
ateist rep, ssusnjevic
Фото: Атеист реп, фото: Дневник (С. Шушњевић)

Поменута турнеја свакако је резултат претходна два успешна боравка Атеиста по Немачкој, али и Енглеској, Швајцарској, Аустрији, Чешкој, Мађарској и Румунији.

„Радо смо прихватили позив промотера из Немачке“, каже менаџер Атеиста.

„Поред поменутих датума, у међувремену ће се низати и свирке у бечком клубу „Das Bach“, који нам је остао у лепој успомени од 2016. Потом ћемо заредом свирати девет пута по Немачкој. Занимљиво је то да ће четири од 12 концерата, превасходно бити намењени људима из наше дијаспоре. Биће то својеврсне “екс ЈУ журке”, попут оних у Братислави и Минхену, у клубу “Глокенбакверштат”. У сличном духу протећи ће и завршна свирка у “Балкан бару” у Чешкој, док ће нам у Бечу друштво правити другари из Ровиња, познати као „Tito’s boys“. На тим концертима бенд ће с публиком комуницирати углавном на нашем језику

Што се немачког дела турнеје тиче, Атеист реп ће углавном делити бину с њима добро познатим бендовима.

„Неке градове и клубове, попут Швабих Гмунда, такође памтимо по успешном наступу, а овога пута свираћемо с Нотингтоном из Сан Франциска и Вестерн сетингсима из Сан Дијега“, каже Бардун.

„У Хамбургу ће нам друштво правити немачко-холандски трио Бамбикс, а у Штутгарту наши дугогодишњи немачки пријатељи “Defenders Of the Universe” и Хигинс. На претходне две турнеје по Немачкој, 2015. и 2016. године, јасно је било да текстови песама на српском језику не представљају баријеру, јер је публика препознала поруку, па је и атмосфера на концертима најчешће била више него пријатна, што очекујемо и овог пута.“

Ових дана бенд у студију припрема нови материјал, у нади да ће албум бити објављен до краја године.

„Што се домаће сцене тиче, централни догађај требало би да буде 19. маја. Наиме, тог дана свираћемо у београдском клубу “Барутана” рођендански концерт. Публици ће свакако занимљиво бити то што ћемо свирати само песме с прва три албума: „Маори и црни Гонзалес“ (1993) „Ја Евентуално Бих Ако Њега Елиминишете“ (1995) и „Друга лига Запад“ (1998).

Сава Савић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести