Белоица: Танго Опера "Марија из Буенос Аиреса" има јак емотивни набој

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је продуцент Миљан Белоица, који је говорио о извођењу танго опере "Марија из Буенос Аиреса" Опере Нова Крагујевац 2. априла у Позоришту на Теразијама у Београду.
Танјуг/З. Жестић/Миљан Белоица
Фото: Танјуг/З. Жестић/Миљан Белоица

Белоица је рекао да су трагајући дошли до интересантну танго оперу чија форма им је заголицала машту, како би изгледала у њиховом извођењу.

"Искрен да будем, у почетку смо потценили то дело, мислили смо да се ради о тангу, неки аргентински мелос, међутим како смо даље истраживали схватили смо да у рукама имамо ремек дело", рекао је Белоица.

Према њеноговим речима, "Марија из Буенос Аиреса" је најзначајније дело које је написао Астор Пјацола, које као танго опера представља "много више од плеса и  музике".

Белоица је оценио да Пјацолино дело представља перфсонификацију друштва осиромашеног духа, које не води пуно рачуна о уметнику, настоји да прикаже проблеме и понуди наду да нешто може да буде боље.

"Публика "може очекивати јак емотивни набој. Сигурни смо да ћемо то пренети на публику и да ће то понети са собом и дуго о томе причати", рекао је Белоица.

На сцени ће током извођења танго опере бити 27 чланова ансамбла, извођача и других, који ће прилагођени компактној сцени дочарати аргентински амбијент.

Опера Нова Крагујевац је млада организација основна 2018. године са великим, амбициозним планом да у Крагујевцу оснују оперску сцену, подсетио је Белоица.

То је у почетку била немогућа мисија, јер се кренуло ни из чега, а прве представе су изведене у Књажевско српском театру.

"Претходно смо продуцирали три барокне опера, а овај пут ће у Београду имати прилику да виде једно значајно дело и младу организацију која жели новим оперским приступом да позове публику"; закључио је Белоица.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести