Бенд Фу фајтерс најавили нови албум за 2. јун

ЛОС АНЂЕЛЕС: Амерички рок састав Фу фајтерс најавио је да ће 2. јуна објавити нови албум "But Here We Are", први након изненадне смрти бубњара Тејлора Хокинса прошле године.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

"Брутално искрен и емоционално сиров одговор на све што су Фу фајтерс искусили прошле године, 'But Here We Are' је доказ исцељујуће снаге музике, пријатељства и породице", каже се у саопштењу састава.

Како је наведено, најавни сингл "Rescued" претходница је десет нових песама које се крећу од "од беса и туге, до смирености и прихватања, са безброј тачака између".

Албум ког су продуцирали Грег Курстин и Фу фајтерс је "прво поглавље новог живота бенда", које звучно призива наивност првенца из 1995. године, уз деценије стеченог искуства, каже се у саопштењу.

"'But Here We Are' је звук браће која траже склониште у музици која их је спојила пре 28 година, у процесу који је под‌једнако терапеутски колико говори о наставку живота", саопштио је бенд ког предводи певач и гитариста Дејв Грол.

Фу фајтерс нису саопштили ко на албуму свира бубњеве, односно да ли је за њима Грол, који је био некадашњи бубњар легендарног гранџ састава Нирвана.

Грол је свирао бубњеве и на првенцу "Foo Fighters" и следећем албуму "The Colour and the Shape" (1997), док је ту улогу преузео Хокинс од "There Is Nothing Left to Lose" (1999).

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести