Бенд из Манчестера "The 1975" 28. јуна отвара Арсенал фест у Крагујевцу

Музички фестивал Арсенал фест у Крагујевцу ове године, уместо три, трајаће чак четири дана, од среде 28. јуна до суботе 1. јула, најавили су организатори.  
r
Фото: Youtube Printscreen

Уводне вечери, 28. јуна наступиће на мејн стејџу, у простору Кнежевог арсенала у Крагујевцу, чувени бенд из Манчестера "The 1975", који по први пут долази у овај део Европе.

Организатори Арсенал феста су одлучили да продуже фестивал како би домаћој и регионалној публици понудли хедлајнере водећих светских фестивала, као и још више од 60 извођача, што ће бити највећи број домаћих, регионалних и светских уметника који су наступили у Крагујевцу до сада.

"The 1975" су објавили у октобру пети студијски албум "Being Funny in a Foreign Language" који је експресно задобио хвалоспеве и публике и критике.

Ово издање се налази на свим годишњим листама најбољих албума за 2022. Бенд је номинован, између осталог, за албум године пред британску доделу награда, 11. фебруара у "О2 Арени" у Лондону, а кандидати су у многим изборима и за групу године.

Британску награду за албум и групу године већ су добили 2019. године.

Актуелни албум је најављен успешним сингловима "Part Of the Band", Happiness", "I'm In Love With You" и "All I Need To Hear".

Бенд из Манчестера који су још у својим школским данима 2002. основали певач и ритам гитариста Matthew "Matty" Healy, Адам Hann (гитара), басиста Ross MacDonald и бубњар Георге Даниел, извешће 28. јуна на Main Stage-у Кнежевог арсенала и најзначајније песме са претходна четири издања - "The 1975" (2013), "I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware of It" (2016), "А Brief Inquiry Into Online Relationships" (2018) и "Notes On а Conditional Form" (2020).

Подсећамо и да је Арсенал фест у најужем избору Европске асоцијације фестивала "Yourope" за најбољи мали фестивал на нашем континенту.

Свечано проглашење и додела награда је у среду 18. јануара у холандском граду Гронингену.

Свима који су до данас купили улазнице за три дана, оне ће важити и за четврти.

У промотивном периоду до 15. фебруара, цена комплета улазница за сва четири дана биће 4.500 динара, а цена појединачне улазнице за 28. јун биће 2.000 динара.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести