Бенд Ministry свира 4. јуна на Калемгдану

БЕОГРАД: Министрy, један од најутицајнијих и најзначајнијих индустриал метал бандова свих времена, одржаће концерт 4. јуна у Барутани, на београдском Калемегдану. 
Ministri
Фото: Youtube Printscreen

Овај састав је познат по несвакидашњем сценском наступу и сјајној атмосфери, па исто може да се очекује и на концерту у Београду. 

Иако се веровало да ће њихово прво и последње гостовање у нашој земљи бити на Main stage-u EXIT Фестивала 2008. године, када се бенд налазио на својој опроштајној турнеји, харизматични вођа Ал Јоургенсен се поново нашао на сцени са остатком бенда четири године касније. 

Недуго затим је преминуо гитариста Mike Scachia и посвећен му је последњи студијски албум - „From Beer to Eternity“, објављен у 2013. години.

Планетарну популарност бенд је достигао албумом „Psalm 69: The Way To Sucheed And The Way To Suck Eggs“ из 1992, пре свега синглом „Jesus Built My Hotrod“, који се сматра најзначајнијим издањем индустриал музике. 

Имао је тираж од готово 2 милиона примерака и отворио је пут за mainstream успех извођачима као што су Marilyn Manson, Nine Inch Nails и Rammstein. 

Актуелну поставу бенда, која ће наступити на београдском концерту, поред Ал Јоургенсена чине John Bechdel (Fear Factory), Sin Quirin (Revolting Cocks) и тројица музичара који су са другим бендовима већ наступали пред публиком у Србији. То су: Cesar Soto (Pissing Razors), Jason Christopher (Prong) и Roy Mayorga (Nausea, Amebix, Shelter, Soulfly).

Карте за концерт бенда Ministry, у продукцији „Strangefear“, налазе се у продаји путем Евентим продајне мреже, по цени од 2490 динара.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести