Бетовенова Пета отворила СЛАВЉЕНИЧКИ КОНЦЕРТ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ на Ушћу, ОВАЦИЈЕ ЗА КРАЈ

БЕОГРАД: Београдска филхармонија са шефом дигирентом Габријелом Фелцом одржала је вечерас, у оквиру прославе 100 година свог постојања, бесплатан концерт "Дизни фантазија уживо“ пред око 20.000 посетилаца на простору Ушћа.
b
Фото: Tanjug/ Tara Radovanović/ nr

Филхармонија је овацијама посетилаца и изласком на бис окончала двочасовни слављенички концерт у београдском Блоку 14, где је извођена музика из "Дизнијевих" филмова "Фантазија" (1940) и "Фантазија 2000", уз видео пројекције њихових одломака на три велика видео бима.

Београдска филхармонија је много више од оркестра. Она је ваш понос и стогодишњи пријатељ. Филхармонија доводи свет у Београд и ставља Београд у центар света. Пун век поноса, великог рада и неописиве радости свирања, поручио је Фелц на почетку концерта.

Фото: Tanjug/ Tara Radovanović/ nr

Концерт су отворили звуци Пете симфонија Лудвига Ван Бетовена, а филхармонија је припремила и његове “Пасторалне симфоније”, део “Крцка Орашчића” Пјотра ИИича Чајковског и “Месечину” Клода Дебисија.

Београђани су могли да чују и “Жар птицу” Игора Стравинског, “Плес часовника” Амилкареа Понкијелија и “Чаробњаковог ученика” Пола Дикаа, а у финалу "Сјај и раскош” Едварда Елгара, “Римске пиније” Оторина Респигија и “Карневал животиња” Клода Сен-Санса.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести