„БИТЛСИ“, ЛЕГЕНДА ЖИВИ Објављена последња песма "Now And Then"

ЛИВЕРПУЛ: Најутицајнији рок и поп састав свих времена Битлси (Беатлес) објавио је данас своју последњу песму "Now And Then", насталу на основу старог демо снимка Џона Ленона (1940-1980).
b
Фото: Youtube printscreen/ilustracija/TheBeatlesLyrics

"Ето, Џонов глас, кристално чист. Прилично је емотивно. Сви свирамо овде, и то је истински снимак Битлса. Мислим да је узбудљиво у 2023. години радити музику Битлса и објавити нову песму коју јавност није чула", поручио је Пол Макартни.

Ленонов син Шон  Оно Ленон је истакао да је невероватно дирљиво чути четворицу ливерпулских Буба заједно, свих ових година од како је његов отац отишао.

"То је последња песма коју су мој отац, Пол, Џорџ и Ринго урадили заједно. То је као временска капсула и осећај је као да је тако и требало да буде", оценио је Оно Ленон.

Песму је Ленон компоновао и снимио још седамдесетих као демо певајући и пратећи се клавиром, а сада су је довршили басиста Макартни и бубњар Ринго Стар, уз помоћ ранијег доприноса гитаристе Џорџа Харисона (1943-2001).

Након распада Битлса 1970. године, и смрти Ленона, Макартни, Харисон и Стар су  окупили 1994. године за документарну серију и албуме "Anthology 1,2,3", на којима су бројним необјављеним архивским снимцима додали нове песме "Real Love" и "Free As a Bird". Песме су настале као стари Ленонови демо снимци, које су тројица Битлса дорадили за "Anthology" пројекат, док се од треће "Now And Then" тада одустало због техничких ограничења снимка. За потребе документарне серије о Битлсима "Get Back" (2021) редитељ Питер Џексон и његов тим су употребили нову технологију раздвајања звука, што је отворило могућност да се сада ипак заврши рад на "Now And Then".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести