Борис Березовски 9. децембра на Коларцу

БЕОГРАД: Прослављени руски пијаниста Борис Березовски и оркестар "Музикон", представиће се београдској публици 9. децембра, у Великој дворани Коларчеве задужбине у 20 часова.
b
Фото: Youtube Printscreen

После успешно организоване прве сезоне и успешно одржаних концерата престижних пијаниста Луке Дебарга, Аркадиј Володоса, Јевгенија Судбина и Елизабет Леонскаје, "Piano Land " и Коларчева задужбина настављају концертни серијал у оквиру "Steinway & Sons“ Концертне сезоне 2019/2020“ који је започео Андреј Гугнин, руски пијаниста за кога критичари кажу да је један од најузбудљивијих пијаниста своје генерације.

Велика репутација Бориса Березовског заснована је на чињеници да је реч о једном од најмоћнијих виртуоза данашњице и пијанисти обдареном јединственим унутрашњим слухом који се одликује снажним сензибилитетом.
Рођен у Москви, Березовски је студирао на Конзерваторијуму у родном граду у класи Елисо Вирсаладзе и приватно са Александром Сацом.

После његовог дебија у лондонском Вигмору 1988. године, критичар часописа Тајмс га је описао као "уметника који изузетно обећава, као музичара запањујућег виртуозитета и невероватне снаге“.

Две године касније освојио је Златну медаљу на Међународном такмичењу Чајковски у Москви.

Борис Березовски је редован гост најпроминентнијих ансамбала и редовни учесник великих реситалских серија.

Прослављени пијаниста себи је поставио нови професионални изазов - наступа са оркестрима али без диригента.

Ово није необично када су у питању концерти из периода барока и раног класицизма, али је свакако куриозитет када су на репертоару Концерт за клавир и оркестар бр.2 Дмитрија Шостаковича и Концерт за клавир и оркестар бр.2 Фредерика Шопена, као што ће бити на концерту у Коларцу.

Борис Березовски ће наступити уз млади београдски оркестар "Музикон".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести