Божо Врећо и Един Карамазов 15. марта у Новом Саду

БЕОГРАД: Божо Врећо и Един Карамазов, наступиће у уторак, 15. марта, у Градској концертној дворани у Новом Саду, саопштили су организатори.
s
Фото: Youtube Printscreen

У Новом Саду, Европској престоници културе, кроз најразличитије врсте уметности током фебруара и марта, у оквиру програмског лука "Сеобе", преиспитује се тема позитивног утицаја миграција.

У том духу, Нови Сад је већ угостио светска имена ворлд мјузик сцене, а сада стиже и свестрани уметник, врхунски интерпретатор и аутор севдалинки, Божо Врећо и познати музичар Един Карамазов.

Концерт ће бити одржан у два термина - у 18 и у 20.30 часова.

Божо Врећо је већ учествовао у програму Европске престонице културе у оквиру "Дочека" 2020. године у Синагоги, уз музичку подршку оркестра Камерата Нови Сад, а сада имамо прилику да уживамо у његовом наступу у другачијем амбијенту нове Градске концертне дворане.

Два врхунска уметника, Божо Врећо и Един Карамазов, представиће нови студијски албум на концертима у Новом Саду.

Уметник и кантаутор, Божо Врећо, 2020. године је издао албум "Лаћримае" у сарадњи са Едином Карамазовим.

Током прве сарадње, Божо Врећо и Един Карамазов су се публици представили са 11 песама, које су биле право освежење како за слушаоце ворлд мјузик сцене.

Албум је најављен, а потом и отворен првим синглом, обрадом чувене севдалинке "Емина".

На албуму се такође налазе и песме: "Бор садила мома Евгенија", "Нани нани", "Кад ја пођох на Бембашу", "Сјела ђева покрај мора", "Што те нема"... и "Дуњалуче"

Осим севдаха, музичар Божо Врећо ужива и у соул музици, као и џезу и блузу, па се тако већ годинама труди да и елементе ових музичких праваца уврсти у своје песме.

Един Карамазов се, поред сарадње са Божом Врећом, може похвалити и сарадњом са Стингом и бројним другим извођачима као што су Елвис Костело, Џордие Савал, Стефан Миленковић...

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести