„Дневник” сазнаје: Иво Погорелић на Коларцу!

Коларчева задужбина данас ће, како „Дневник” сазнаје, пустити у продају комплет улазница за трећу сезону циклуса „Коларац – твој свет музике”, у оквиру којег ће наступити и генијални пијаниста Иво Погорелић.
Лионел Бонавентура/Иво Погорелић свира на Коларцу после 28 година
Фото: Лионел Бонавентура/Иво Погорелић свира на Коларцу после 28 година

Пуних 28 година од последњег наступа у нашој најпознатијој концертној дворани Погорелић ће на солистичком концерту, који је заказан за 18. децембар, извести Сонатину Еф-дур Муција Клементија, Сонату Де-дур Јозефа Хајдна , Сонату бр 23 у еф молу оп. 57, познатију као Апасионата Лудвига ван Бетовена, Баладу бр. 3 Фредерика Шопена, као и три Трансцеденталне етиде Франца Листа (бр 10, 8 и 5), те Ла Валсе Мориса Равела.

Сезону, иначе, отвара 14. новембра вокални ансамбл „Capella Cracoviensis”, који предводи диригент Јан Томаш Адамус, а извешће дела Менделсона, Монтевердија, Шимановског и Перта. Следећи у циклусу је онда Погорелићев наступ, да би 4. фебруара традиционални концерт поводом Дана Велике дворане Коларчеве задужбине био у знаку нашег прослављеног виолинисте Немање Радуловића и његовог оркестра Double Sens.

Погорелић наступа 18. децембра, а на програму реситала биће дела Клементија, Хајдна, Бетовена, Равела, Шопена

На ред потом долази концерт Клавирски трио „Gelius” из Минхена, који предводи Сретен Крстић, концертмајстор Минхенске филхармоније а поред њега, чланови су пијанисткиња Микаела Гелијус и виолончелиста Михаел Хел. На програму ће бити дела Хајдна, Сметане и премијерно на Коларцу Бабађанијана и Шенфилда. Последњи концерт у овом циклусу представља јединствено укрштање музичких стилова, праваца и музичких тема: 23. априла виолиниста Жил Апап и дуо Медуотеран, који чине хармоника и баглама, комбиноваће класични репертоар с разноликим музичких стиловима традиционалних мелодија из разних крајева света.

Циклус се реализује у сарадњи са МТС-ом, цена комплета улазница је 10.000 динара, а моћи ће да се резервишу или позивом на број (011) 263 0550 или 0652630550 (само у радно време билетарнице), или посредством сајта Коларца. Карте за појединачне концерте биће у продаји тек на јесен.       

М. Стајић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести