Егзит Лето љубави готово, четири фестивала, 350.000 људи

НОВИ САД : Један од највећих фестивалских подухвата од 1967. до данас, овогодишњи фестивал под називом "ЕXИТ Лето љубави 2017" је завршен, окупивши преко 350.000 људи на четири фестивала у региону.
exit
Фото: Dnevnik.rs

"Са првим јутарњим сунцем изнад Јадранског мора, са чије модре површине у лагуни Стела Марис је пре седам недеља све и почело, јутрос се на будванској плажи Јаз и званично завршило велико регионално ЕXИТ Лето љубави 2017!", наводи се у саопштењу Егзит Тима.

Званична прослава 50. годишњице овог лета је, како се наводи, окупила преко 350.000 људи из више од 90 земаља света на чак четири узастопна фестивала, Си Стар (Сеа Стар) у Хрватској, Револушн (Револутион) у Румунији, Егзит (ЕXИТ) у Србији и Си денс (Сеа Данце) у Црној Гори.

Био је то један од највећих фестивалских подухвата још од изворног лета љубави 1967. године када су пре пола века и настали први савремени музички фестивали.

Чак 15 фестивалских дана на преко 60 различитих бина и зона угостило је више хиљада уметника, а како се наводи, такав списак извођача поједини светски медији су прозвали "блокбастер хедлајнерима" са "листе жеља" савремене публике.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести