Егзитов 20. рођендан - највећа журка на свету

НОВИ САД: Да ће Петроварадинска тврђава овог лета бити музички центар света, потврђују и страни медији који су овогодишње издање Eгзит фестивала већ прозвали историјским. Велика прослава двадесетог рођендана двоструког фестивалског шампиона Европе, доноси у првој од неколико објава више од 40 глобалних и регионалних звезда чијим ће ексклузивним наступима овог лета, од 13. до 16. августа сведочити цела планета.
egzit
Фото: exitfest.org

Robin Schulz, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Boris Brejcha, Artbat, Nina Kraviz, Tale of Us, Black Coffee и Ofenbach предводе моћан програм суперстарова који су свој пут до Новог Сада потврдили одушевљени чињеницом да је Eгзит поново пронашао излаз и постао највећа фестивалска вест године! Две главне бине, импресиван Main stage и легендарна мтс Dance Arena, заједно са прогресивном електронском бином No Sleep Нови Сад, у први талас укључили су имена која су стварала и постављала трендове, мењала код жанрова, често бележећи, управо на тврђави, своје историјске наступе.

На Главну бину Eгзита међу првима долазе неки од највећих хитмејкера данашњице који заједно броје више од 10 милијарди прегледа на видео и стриминг сервисима. Након што је у претходним годинама одушевио публику на најважнијим фестивалским бинама широм планете, премијерно на главну бину Eгзита стиже чувени Robin Schulz, кога ће пратити звездани хитмејкери Burak Yeter, DJ Regard, Ofenbach, као и творци drum’n’bassa и први Exitovi хедлајнери са самих почетака фестивала склопљени у ексклузиван back2back set, Roni Size и LTJ Bukem потпомогнут и Dynamite MC-jem, једним од резидената Главне бине.

На мтс Dance Arenu и ове године долазе готово сва најважнија имена глобалне електронске сцене која предводе две највеће techno уметнице данашњице, Nina Kraviz и Amelie Lens, као и водећи светски продуцент познат по стадионским наступима за десетине хиљада људи, Paul Kalkbrenner. Уз њих ту су и суперпопуларни Boris Brejcha, Black Coffee и Meduza, најузбудљивији DJ тандеми данашњице Tale of Us и ARTBAT и ексклузивни b2b дуети, специјално за Eгзитов двадесети рођендан, Denis Sulta b2b DJ Tennis, те Dax J b2b Kobosil!

НСНС бина представиће импресивну поставу коју чине 999999999 live, Francois X, Juliana Huxtable, Monosaccharide, Marcel Dettmann те VTSS и SPFDJ у посебном back2back сету.

Баш као и на првом Eгзиту, фанови из целог региона спојиће се након изолације уз добро позната имена као што су Laibach и Обојени програм који ће овом приликом обележити и 40 година свог рада, Massimo, Гоблини, Буч Кесиди, Марко Настић, Дејан Милићевић, Insolate, Andrew Meller, Илија Дјоковић, Кристијан Молнар, Coeus, Space Motion, After Affair, Lag, Monosaccharide и Bokee.

Овогодишњи Eгзит централна је тема светске музичке индустрије, чији главни актери фестивал називају“светлом на крају тунела”. У августу ће тако бити отворено најмање 20 бина и зона широм Петроварадинске тврђаве, уз смањен укупно предвиђени број посетилаца, којима ће доступно бити преко 90% од уобичајене површине фестивала.

У продају су се вратиле и четвородневне улазнице са попустом од 40% по цени од 6490 динара, а након рестарта продаје интересовање је огромно и тренутно је доступна свега четвртина смањеног капацитета улазница! Уз овај талас извођача, већ од среде 17. јуна стиже и омиљена акција Eгзит фанова “4+1”, која се сваке године изузетно брзо распрода, а популарност дугује чињеници да друштво које заједно купи четири улазнице, пету добија на поклон!

Водећи немачки DJ и продуцент Robin Schulz, који иза себе има 15 милиона продатих албума и синглова стиже на августовски Eгзит! Иза себе има четири најпрестижније немачке ECHO награде, те номинацију за Grammy, а на листи сарадника му се налазе David Guetta, Moby, James Blunt и бројни други.

На главну бину стиже и француски дуо Ofenbach чији плесни хитови базирани на рокабили музици не силазе са радио станица, баш као ни они које потписује Burak Yeter, једна је од највећих сензација на клупској сцени у протеклих пар година чији велики хит сингл “Tuesday” бележи преко 500 милиона YouTube прегледа!

Овом низу придружиће се и талентовани Regard, DJ чији је ремикс Jay Seanovog хита “Ride It” покорио Tik Tok , док је његов нови сингл “Secrets” већ постао један од хитова лета пред нама. Од самог почетка drum’n’bass је уткан у темеље Eгзита, а у историји овог моћног звука главне позиције држе два кључна новосадска госта предстојећег августа велики Roni Size и LTJ Bukem чији заједнички наступ ће вокално држати Dynamite MC, један од најсталнијих актера Main stage а и Ронијев сарадник још од времена Репрезента.

Довољно је само рећи да се на Арену заједно враћају исте ноћи и Nina Kraviz и Amelie Lens и да настане права пометња на друштвеним мрежама! Рускиња и Белгијанка данас су можда и две најпопуларније techno уметнице, а обема је заједничко то да их је овдашња публика пригрлила још на самом почетку каријере!

Уз њих је ту и ненадмашни Paul Kalkbrenner, један од највећих светских продуцената чији врхунски наступи се сматрају live actom, а никако DJ сетом, као и обожавани BlackCoffee, некадашњи добитник признања “Breakthrough DJ Of The Year” на DJ Awardsima.

Љубитељи хитова већ у првој рунди добивају многа ударна имена међу којима је и Meduza, састав који је био иједан од фаворита за Grammy, чији хит “Piece of Your Heart” броји преко 600 милиона стримова, уз платинасте тираже и врхове бројних светских топ листа.

На тврђаву се враћа и још један планетарно обожавани Немац Boris Brejcha за којег се тражи карта више у којем год простору да наступа са својом чувеном џокер-маском!

Након што је објављено да у Србију стижу већ 11. јула на велику No Sleep журку загревања за Eгзит, кијевски DJ duo ARTBAT, овог августа долази и на Арену да испоручи неки од десетина својих колосалних нумера са којима су се рекордном брзином попели на светски трон.

А како је бити горе већ годинама, најбоље знају Tale of Us, милански DJ двојац који Eгзит истичу као фестивал који их увек изнова распамети.

Заједничку историју са нашим најпознатијим фестивалом у свету има и Dax J, британско-берлински techno херој којег су редом Mix mag, Groove Magazine и DJ Mag недавно прогласили за најбољег ди-џеја нове генерације, а Eгзит још 2009. препознао и наградио на конкурсу младих DJ-eva. Са њим у back2back наступу специјално за Eгзитов двадесети рођендан, стиже и фуризони Kobosil, ударна звезда најпознатијег светског клуба Berhgain, а back2back поклон публици приредиће и званично најбољи британски DJ и један од најтраженијих имена нове генерације Denis Sulta! Његов дубл на Арени одиграће DJ Tennis, обожавани италијански продуцент и DJ који своје музичке корене вуче из психоделичне хипи и панк сцене.

Фантастична Juliana Huxtable, оснивачица пројекта Shock Value, неустрашиви techno продуцент и DJ Francois X и један од најтраженијих live actova данашњице, 999999999, управо у live издању предводе прва потврђена имена за No Sleep Нови Сад, бину која је ухватила огромну интернационалну пажњу протеклих година и створила своје самостално фестивалско издање у Београду. Њима уз бок наступиће  и Marcel Dettman, Monosaccharide те VTSS и SPFDJ.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести