"Електрични оргазам" слави 40. рођендан у Комбанк Дворани

БЕОГРАД: Славни београдски бенд Електрични оргазам ове године слави четрдесет година постојања и тим поводом одржаће слављенички концерт 19. марта у Комбанк дворани у оквиру програма фестивала "Контакт", најавили су из бенда.
e
Фото: Youtube Printscreen

Фронтмент бенда Срђан Гојковић - Гиле каже да је веома узбуђен што ће се велики београдски концерт одржати у дворани из које је све кренуло и која је јако битна за историју "Електричног оргазма"

"Наши фанови знају да смо Љуба, Јовец и ја након концерта групе групе Леб и Сол у Дому синдиката (данашњој Комбанк дворани) отишли у кафану Морнар и тамо направили Електрични оргазам. Поред тога, у истој дворани је недавно одржана и премијера филма о "Електрични оргазам за људе будућности", ауторке Марије Вукић, па мислим да је та дворана идеална за свечаност која нас очекује", изјавио је Срђан Гојковић Гиле, фронтмен Оргазма, пред београдски концерт.

Урбана легенда каже да је бенд настао 13.јануара 1980. Године, а име Електрични оргазам предложио је Гиле пошто му је то прво пало на памет, желећи да на тај начин намерно провоцира и шокира тадашњи естаблишмент.

"Тог дана били смо на концерту групе Леб и сол. Концерт је био супер, али то нама, који смо слушали то што смо слушали, с набујалом тинејџерском енергијом, једноставно није било довољно. Хтели смо нешто друго и после концерта смо отишли у кафану Морнар. Била је, за то време једна уобичајена ситуација - нема конобара. Тако је и настала једна од наших првих песама, "Конобар" а те исте вечери настао је и Електрични оргазам", сећају се чланови овог култног састава.

Гиле напомиње да су за два месеца сви у Југославији знали за бенд.

"Од тада је прошло тачно 40 година, и за то време Електрични оргазам је променио много чланова и постава, преживео и надживео неколико ратова и држава, објавио много антологијских албума и песама, одржао доста концерата, небројено пута подигао велику прашину, био на ивици распада, али је ипак опстао" казао је Гиле.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести