Емотиван концерт групе “Зана” посвећен Марини Туцаковић

БЕОГРАД: Чувена поп група “Зана” одржала је у суботу вече концерт у Комбанк Дворани, уз овације и хорско певање публике, поводом обележавања јубилеја, 40 година бенда.
zana
Фото: Belkisa Beka Abdulović

Емотиван и енергичан концерт био је посвећен недавно преминулој Марини Туцаковић, која је била придружени члан и текстописац већине хит песама ове групе.

Овај посебан музички догађај започео је акустичном верзијом хита “Војна пошта”, а затим је, уз слику Марине Туцаковић на видео биму, најављена и њена песма “Чамац на води”.

Уз овације публике, Јелена Живановић извела је у акустичном делу познате нумере - “Лето”, “Руси долазе”, “Ране”, “Модрице”, “Што а што”, “Кућица”.

Онда је микрофон преузео Зоран Живановић - Жика, оснивач “Зане”, и отпевао премијерно пред публиком песму “40”, коју је за њега лично компоновала Марина Туцаковић.

У другом делу концерта уследили су хитови који су изведени “на струју”, а публика је хорски певала - “Није све тако црно”, “Влак”, “Вејте снегови”, “Додирни ми колена”, “Рукују се рукују”, “Оженићеш се ти” и многе друге.

Дует “Јабуке и вино” (у оригиналу Зана Нимани и Жељко Бебек) са Јеленом је певао глумац Бане Томашевић, који већ неколико година музички сарађује са Јеленом и Жиком.

Гост на концерту био је и гитариста Зоран Бранковић, који је свирао гитару и у оригиналном извођењу песме “Ране”.

Међу бројним квалитеним музичарима на бини, за бубњевима је био и дугогодињи члан “Зане” - Зоран Бабовић - Бабоња.

Жика је на крају концерта поменуо све бивше чланове групе “Зана”, уз велики аплауз публике, а неки од њих су се јавили и послали поздраве путем видео позива.

Међу њима је био и чувени Радован Јовићевић, један од оснивача ове популарне групе.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести