Филхармонијски концерти онлајн

БЕОГРАД: Након што је поклонила програме за најмлађе који се преслушани 28.200 пута путем дигиталне платформе, Београдска филхармонија најављује разноврсни садржај који се може свакодневно пратити на друштвеним мрежама као и на сајту те институције и позива публику да петком увече уместо на Коларцу слуша концерте код куће.
klavir, pixabay.com
Фото: pixabay.com

"Да ми је пре само пар месеци неко рекао да ће прва асоцијација на Корону бити епидемија, а не музички знак за продужење паузе, ноте или макар пиво после концерта - не бих му веровао. Ова корона нас је раздвојила. О њој не могу рећи ништа изузев да ћемо је победити брже и са мање жртава ако будемо стриктно поштовали процедуре и беспоговорно слушали савете лекара. А они су јасно рекли - не излазите из својих домова. Али, замислите како би данас изгледала наша изолација да немамо интернет. Овако смо у могућности да вам, у мору квалитетних и доступних садржаја понудимо и оне због којих се музика слуша а Београдска филхармонија воли", поручује Иван Тасовац.

Тако ће понедељком најпре наступати "Филхармоничари у изолацији". У питању су блогови музичари из оркестра који ће делити своја искуства и савете како најбоље провести време које је пред нама.

Уторком се филхармоничарима и публици обраћају гости оркестра, чувени диригенти и музичари чији су наступи били планирани, а спречени су да дођу због ситуације која је захватила цео свет.

Среда је резервисана за аудио доживљај и слушање концерата Београдске филхармоније из архиве.

Четвртак је дан за присећање на некадашње успехе и најдраже моменте из прошлости, а чувени филхармонијски петак публику неће оставити без концерата јер ће се омиљени наступи оркестра приказивати онлајн.

За дане викенда, планира се путовање кроз интересантне материјале других музичких кућа и незаобилазан музички хумор.

Кроз садржаје које је креирала за своју публику, Београдска филхармонија јој поручује - Остани код куће и слушај музику.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести