Гала оперски концерт 14. новембра на сцени Коларца

БЕОГРАД: Концерт класичне музике "Виши д''арте" биће одржан 14. новембра у великој дворани Коларчеве задужбине, док ће два дана раније, тај музички спектакл бити приређен у Синагоги у Новом Саду, најавили су данас организатори.
w
Фото: pixabay.com

Оркестар који ће наступити је уметнички ансамбл "Станислав Бинички", ансамбл Министарства одбране под управом диригента маестра Емануела Пласона, једног од светски познатих, признатих и водећих француских диригената данашњице који диригује у опери Бастиља у Паризу, Опери Метрополитен у Њујорку, Ројал опери Ковент Гарден у Лондону.

На гала концертима учествују грузијски сопран Нино Лезава која је и директор музичке академије Рената Тебалди и Марио Дел Монако у Пезару, тенор Зураб Зурабишвили један од водећих светских тенора из Грузије, првакиња опере Народног позоришта у Београду Јасмина Трумбеташ Петровић која обавља уједно и функцију директора београдске опере, затим првак опере Народног позоришта у Београду бас-баритон Александар Стаматовић и млади сопран, члан оперског студија Народног позоришта у Београду Марија Јелић.

На програму ће бити најлепше оперске арије и дуети италијанског репертоара од Пучинија и Вердија, а сам назив концерта Виши д''арте у преводу са италијанског језика значи "Живех за уметност", а то је уједно и име најпознатије арије из Пучинијеве опере "Тоска".

Концерти ће бити одржани под покровитељством Града Београда и Секретаријата за културу Града Београда.

Организатор концерта је једина балканска оперска агентура Сандра Миланков.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести